Unde vor fi organizate târguri de Crăciun şi spectacole de Revelion, în acest an
În ultimii ani primăriile s-au întrecut în organizarea de târguri de Crăciun. Anul acesta, Ordinul e dat de Executiv le obligă să fie mai cumpătate.
În Capitală, unele primării de sector vor renunţa la evenimentele obişnuite în preajma Sărbătorilor de Iarnă.
În sectoarele 1, 4, 5 şi 6 nu vor fi târguri, concerte sau alte evenimente cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă organizate de către primării. Edilii locali nu renunţă, însă, la decoraţiunile luminoase, al căror costuri pot ajunge chiar şi la 1,8 milioane de lei. Deşi avea buget alocat, sectorul 2 îşi reface calculele.
Primăria Capitalei, însă, nu renunţă nici anul acesta la târgul de Crăciun.
De la Sfântul Andrei şi până în a doua zi de Crăciun, în faţa Casei Poporului vor fi amenajate zeci de căsuţe, cu dulciuri mâncare tradiţională, cadouri pentru cei dragi şi bineînţeles decoraţiuni specifice Sărbătorilor de Iarnă. Pentru toate acestea, organizatorii au alocat un buget de 1, 5 milioane de euro, cu jumătate de milion de euro mai mult decât anul trecut.
Concurenţă îi va face Târgul de Crăciun din Sectorul 6. Parcul Drumul Taberei este închiriat organizatorilor celor mai mari festivaluri de muzică de la noi din ţară, care promit că vizitatorii se vor bucura de un patinoar, un carusel şi o roată panoramică înaltă de 33 de metri. Şi bineînţeles nu va lipsi nici Căsuţa lui Moş Crăciun. Pregătirile sunt în toi, deşi mai sunt peste 3 săptămâni până la deschidere.
Aceiaşi organizatori îşi vor pune amprenta şi la Cluj-Napoca.
Însă clujenii vor avea 2 târguri de Crăciun, ambele prin parteneriate public-privat.
La Timişoara, Târg de Crăciun va fi organizat în 3 locaţii.
La Sibiu începe să miroasă a Sărbătoare. S-a pus deja iluminatul festiv în centrul istoric.
Şi cum mai e o lună şi jumătate până la începerea Sărbătorilor de Iarnă, autorităţile locale vor găsi soluţii ca să nu îi lase pe români fără târguri de Crăciun şi Revelioane în stradă, chiar dacă au bugete de austeritate.