Un român, semifinalist la Cupa Mondială de Tiramisu. Povestea lui Adrian Giurgiu, într-un reportaj în exclusivitate
Adrian locuieşte de 20 de ani în Italia, lângă Pordenone, şi lucrează într-o fabrică. Pasiunea lui este însă bucătăria, aşa că mereu se oferă voluntar să prepare meniuri la sărbătorile locale. S-a înscris pentru a treia oară la Tiramisu World Cup. Prima dată nu a avut curajul să intre să concureze, dar anul trecut a îndrăznit şi a ajuns în semifinale, printre primii 12 din 240 de competitori.
La fel s-a întâmplat şi acum, când a mărturisit ce îl face să nu renunțe: „Speranța că într-o zi va fi şi rândul meu. Şi dacă munceşti mult, îți fixezi un obiectiv şi faci tot posibilul să îl ajungi, imposibil, mai devreme sau mai târziu, reuşeşti”.
Printre jurații din finală s-a numărat şi englezul James Hoffman, expert în prepararea cafelei.
„Cred că pentru a găti tiramisu e nevoie de o cafea uşor mai tare, dar nu atât de tare precum e un espresso. Pentru că în momentul în care a ajuns atât de tare, pentru o porție de tiramisu e prea multă cafea. Aşadar ceva mai aproape de intensitatea celei preparate cu moka este mai potrivit. Are multă aromă, dar nu atât de multă cofeină încât să-i deranjeze pe invitați”, spune Hoffman.
Câştigătorii beneficiază de un masterclass la restaurantul din Treviso în care a fost inventat celebrul tiramisu, apoi, timp de un an, vor fi imaginea deliciosului desert în întreaga lume.