Stenograme incendiare în dosarul Nordis. Cum ar fi cheltuit familia Vicol-Ciorbă aproape 100.000 de euro în două zile în Dubai

5 februarie 2025, 12:48 (actualizat 5 februarie 2025, 13:08)

Cei 11 inculpaţi în dosarul Nordis, printre care Laura Vicol şi soţul său Vladimir Ciorbă, află în câteva ore dacă vor fi arestaţi preventiv sau dacă judecătorii Curţii de Apel îi vor plasa în arest la domiciliu sau sub control judiciar. De departe, Laura Vicol este VIP-ul stenogramelor realizate de DIICOT. Aceasta ar fi avut chiar şi informaţii despre anchetă anterior percheziţiilor, după cum arată anchetatorii.

Dovezile pe care se bazează procurorii care cer arestarea celor 11 persoane acuzate în dosarul de spălare a banilor, delapidare si constituirea unui grup infracţional organizat sunt plângerile clienților care au vrut să cumpere apartamente la Nordis Mamaia sau Nordis Sinaia și au rămas cu banii dați, dar fără apartamente.

Apoi în referatul procurorilor DIICOT sunt multe stenograme, discuții dintre Laura Vicol, fosta președintă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, și soțul său, Vladimir Ciorbă, acționar Nordis.

Sunt foarte multe cheltuieli opulente ale cuplului, spun procurorii DIICOT. Vladimir Ciorbă avea mașini de lux de aproape cinci milioane de euro. Laura Vicol a cheltuit aproape 100.000 de euro pe bunuri de lux în două zile, în Dubai. Banii cheltuiți ar fi provenit din banii delapidați din compania Nordis.

În referat se face referire și la zborurile cu avioane private pe care le-au plătit cuplul Ciorbă-Vicol din banii delapidați de la compania imobiliară. Valoarea acestor zboruri se ridică la 1,5 milioane de euro. Cu unele dintre aceste zboruri au călătorit și premierul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Aseară, Laura Vicol a resprins informațiile din presă potrivit cărora l-ar fi denunțat pe Marcel Ciolacu.

Laura Vicol: Da, pentru o campanie electorală, da adevărul oricum iese la iveală, ideea este că ne-a luat imaginea, demnitatea, ne-a luat reputația, ne-a luat bani și joi am aflat, mi-a zis o amică bună de-a mea care lucrează undeva că să mă pregătesc că vor să-l ia pe ăsta din casă, la fel cu scandal cu…nu știu ce, că să ne decredibilizeze și indiferent ce spunem să nu mai fim încrezuți. (…)

Lăură Vicol: Că ne trezim la 6 dimineața în fiecare dimineață că vin de la DIICOT să-l ia din casă asta e cu totul altceva.

Mai mult fosta deputată ar fi încercat să ascundă probe, susțin procurorii, care considera că astfel ar fi pus în pericol ancheta. În referatul prin care cer arestarea, procurorii susțin că inculpata a ascuns bunuri care puteau constitui mijloace de probă, respectiv telefonul mobil pe care l-a utilizat până în data de 2 februarie 2025, aproximativ ora 23.00, și a fost dezactivat a doua zi, cu ocazia percheziției domiciliare și ulterior la sediul DIICOT, prezentând un alt telefon mobil în contextul solicitării de predare a acestuia.

CITEȘTE ȘI: Dosarul Nordis. Laura Vicol şi Vladimir Ciorbă au plecat acasă. Instanţa se pronunţă astăzi pe cererea de arestare preventivă

Stilul extravagant de viaţă al Laurei Vicol şi al lui Vladimir Ciorbă era un subiect frecvent de discuţie între angajaţii societăţii Nordis, arată stenogramele.

Angajată: Vai de capul meu, mă, dar unde dracu s-au dus atâția bani, mă, Oana, mă?

Angajată: Eh… În șifonierul Laurei, în mașinile lui Vlad, în bijuteriile tuturor!”.

Angajată: Mă, dar atât de mulți?

Angajată: Păi, mamă, calculează, io am luat atâta, ăla a luat atâta, în… treptat! În timp, salariile care au fost, Sanda casă, eu apartamente, Emanuel cu copiii, plimbări, vacanțe, petreceri, city-breakuri, și d-alea cum se numește…

În urma verificărilor şi monitorizărilor, anchetatorii au descoperit că, în doar două zile, Laura Vicol şi soţul său ar fi cheltuit în Dubai pe avioane, haine de firmă şi genţi peste 90.000 de euro. Nu mai puțin de 45 de tranzacții cu cardul la diverși comercianți ar fi efectuat Vicol în scurta excursie în Emiratele Arabe Unite, arată procurorii în referatul cu propunerea de arestare preventivă a acesteia.

DIICOT a făcut luni 65 de percheziții în România și Monaco în dosarul Nordis și au ridicat peste 50 de sisteme informatice, sume mari de bani, ceasuri, bijuterii și genți de firmă.

11 persoane au fost reţinute pentru constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, spălare a banilor, evaziune fiscală, dar şi înșelăciune cu consecințe deosebit de grave.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă