Sunt puține centre de vaccinare deschise în țară. Oamenii au fost nevoiți să aștepte în ger imunizarea
În Timișoara, funcționează doar două centre de vaccinare pentru această etapă. Mulți dintre cei care au vrut să se vaccineze repede s-au programat la Lugoj, Sânnicolau Mare sau Ghiroda. La centrul de vaccinare de la Spitalul CFR se lucrează continuu de la 8.00 dimineața până seara la 20.00. Încă de vineri s-au imunizat cei care nu sunt cadre medicale.
La Galați, cei programați au așteptat minute bune. Fie din cauza sistemului informatic, fie că e personal puțin.
Cel mai mare centru de vaccinare din Galați are 12 cabinete medicale. Gălățenii au venit încă de la prima oră a dimineții să se imunizeze, însă aici au putut să facă acest lucru doar într-un singur cabinet.
În județul Galați, autoritățile au amenajat 22 de centre de vaccinare, însă doar un sfert pot primi pacienți.
Aglomerație și la singurul centru deschis în municipiul Constanța, unde aproape 500 de persoane au fost imunizate deja. În tot județul, doar cinci dintre cele 18 centre organizate au fost deschise în această fază de vaccinare.
La Tulcea, situația e și mai gravă. În tot județul funcționează un singur centru, accesibil populației abia de miercuri. Până să ajungă însă în centrele de imunizare, mulți oameni nu au reușit să treacă de primul pas.
Medicii au câteva sfaturi pentru persoanele care se prezintă la vaccinare.
Persoane peste 65 de ani, bolnavi cronici, dar și angajați din domenii cheie – cu toții au fost motivați să se vaccineze de dorința de a reveni la normalitate.
După vaccinare, fiecare persoană imunizată rămâne sub supraveghere 15 minute, iar cei care suferă de alergii o jumătate de oră.