Stelian Bujduveanu (PNL) este noul primar general interimar al Capitalei, ales în ultima ședință la care a participat Nicușor Dan. „Sper să fie un interimat scurt și eficient”
Nicuşor Dan a demisionat din funcţia de primar general al capitalei. Până la organizarea alegerilor, Primăria Bucureşti va fi condusă interimar de vice-primarul liberal Stelian Bujduveanu. Acesta a anunţat că va continua proiectele mari de investiții în termoficare, transport public si infrastructură.
Nicuşor Dan a fost primit cu aplauze la Primăria Capitalei, unde a condus ultima şedinţă de Consiliu General, în calitate de edil. Pentru a-şi putea începe luni, activitatea în calitate de preşedinte, Nicuşor Dan şi-a depus demisia din funcţia de primar al Bucureştiului.
Viceprimarul liberal, Stelian Bujduveanu, a fost ales primar interimar, până la organizarea alegerilor locale parţiale. Acesta a fost susţinut de consilierii PNL, USR, Forţa Dreptei şi REPER.
Mai mulţi consilieri generali i-au cerut acestuia să continue proiectele începute de Nicuşor Dan.
Preşedintele ales, Nicuşor Dan, a primit şi câteva critici din sală.
La finalul şedinţei de la primărie, mai mulţi consilieri şi-au dorit să facă o fotografie cu noul şef de stat. Nicuşor Dan rămâne edilul Capitalei până luni, atunci când va depune jurământul în faţa parlamentarilor şi va prelua mandatul de la preşedintele interimar, Ilie Bolojan.
Ședința extraordinară a fost convocată de primarul general, Nicușor Dan, câștigător al alegerilor prezidențiale, care a și demisionat din funcție.
Sper să fie un interimar scurt și eficient, a declarat noul primar general interimar, care și-a exprimat intenția ca proiectele începute de Nicușor Dan la Primărie să fie continuate.
Bucureștiul trebuie să continue să ia bani europeni, a declarat, la rândul său, fostul primar general, președinte ales al României, Nicușor Dan.
CGMB a aprobat astfel un proiect în baza căruia viceprimarul Stelian Bujduveanu exercită primul calitatea de înlocuitor de drept al edilului general, după ce Nicușor Dan a câștigat alegerile prezidențiale.
Stelian Bujduveanu (PNL) va fi primarul general interimar al Capitalei, conform unui proiect de hotărâre aprobat în ședința de vineri a Consiliului General al Municipiului București. Hotărârea a fost aprobată cu 38 de voturi ‘pentru’ și 8 ‘împotrivă’. De asemenea, din totalul de 52 de voturi exprimate, 6 au fost anulate.
Stelian Bujduveanu (PNL) și Adrian Vigheciu (PSD) au fost aleși viceprimari ai Capitalei, însă viceprimarul social-democrat era cel care exercita primul calitatea de înlocuitor de drept al edilului general. În urma votului de vineri, această situație s-a schimbat, iar Bujduveanu devine primar general interimar.
–––––––––––––-
Pe ordinea de zi figurează un singur proiect de hotărâre, în baza căruia viceprimarul Stelian Bujduveanu va exercita primul calitatea de înlocuitor de drept al edilului general al Municipiului București. În acest moment, Stelian Bujduveanu (PNL) și Adrian Vigheciu (PSD) sunt viceprimari ai Capitalei, însă viceprimarul social democrat este cel care exercită primul calitatea de înlocuitor de drept al edilului general.
Președintele interimar al USR, Dominic Fritz, a declarat marți că o majoritate de dreapta ar fi ‘numeric posibilă’ în Consiliul General al Capitalei, construcție din care să facă parte PNL, USR, PMP, Forța Dreptei, dar și alte partide mici.

Dominic Fritz a menționat că actuala majoritate din CGMB este formată din PSD, PNL și AUR.
El a mai precizat că USR București poartă discuții pentru reconstruirea ‘relației de încredere’ cu PNL la nivelul Capitalei.
‘Nu e vorba de condiții, este vorba de discuții care sunt purtate și de către Vlad Voiculescu, președintele USR București, dar și de alții despre o discuție despre cum putem să reconstruim o relație de încredere între PNL și USR la nivel de București, dar și la nivel de țară‘, a afirmat Dominic Fritz.
De asemenea, consilierul general REPER Cătălin Teniță a anunțat pe Facebook că a avut o discuție cu Stelian Bujduveanu despre condițiile în care va susține interimatul acestuia. Mai exact, grupul REPER dorește ca în mandatul interimar să nu fie eliberate autorizații pentru clădiri înalte în centrul Capitalei sau pentru dezvoltări imobiliare majore ‘în zone cu infrastructură deficitară care pot congestiona’ traficul. O altă condiție este promovarea Planului Urbanistic General și nu a unor Planuri Urbanistice Zonale care să ‘rezolve’ situații de tipul celor amintite.
‘Am avut acum două zile o discuție telefonică cu domnul Bujduveanu și el m-a asigurat că își va asuma public în ședință aceste doua puncte. În condițiile în care acest lucru se va întâmpla, va avea cele 4 voturi ale noastre și toată disponibilitatea de a colabora pe chestiuni de urbanism (precum și din celelalte domenii edilitare)’, a scris Cătălin Teniță.
Luni, președintele ales, Nicușor Dan, a remarcat, într-un interviu pentru B1Tv, că edilul interimar va trebui ‘să se confrunte’ cu restricțiile bugetare pe care Guvernul PSD le-a impus Primăriei Capitalei la începutul anului.
‘Acum, imediat ce eu mă instalez la Cotroceni, unul din viceprimari va deveni primar interimar și se va ocupa. Întâmplător este de la PSD și interesant este că se va confrunta cu restricțiile bugetare pe care Guvernul PSD le-a impus pentru Primăria Capitalei‘, a spus Nicușor Dan.