Restaurante în vacanță. Unii patroni din București își închid afacerile pe durata concediilor

25 iulie 2017, 20:04

Elena Guşter este directorul unui restaurant cu specific italian, dechis în București în 1998. Conducerea localului a împrumutat din Italia rețetele de mâncare, dar și modul de a conduce afacerea. În fiecare vară, pentru câteva săptămâni, restaurantul se închide și toți angajații pleacă în concediu.

La cinci kilometri distanță, un alt local care deservește corporațiile se pregătește să tragă obloanele. Perioada concediilor a rărit clientela.

Un alt restaurant din București își anunță clienții fideli că în prima săptămână a lunii august tot personalul este în concediu la Mamaia.

Restaurantele care se închid în perioada concediilor sunt totuși puține. În Centrul Vechi, majoritatea patronilor preferă să își țină localurile deschise, mai ales pentru turiștii străini.

În București, sunt peste 3400 de restaurante și cafenele care obțin venituri anuale de peste jumătate de miliard de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite