Cum să avem un meniu echilibrat la masa de Paște. Sarmalele și drobul se mănâncă în zile diferite

19 aprilie 2025, 16:56

Friptura de miel, drobul, sarmalele și salata Boeuf nu trebuie amestecate la masa de Paște! E cea mai importantă recomandare a nutriționiștilor, care admit că românii au tendința de a mânca odată toate preparatele pregătite pentru masa de sărbători. Asta îi duce pe mulți direct la spital, unde au nevoie de ajutor la secțiile de urgență.

Masa de Paște înseamnă pentru foarte mulți romani un ospăț plin de bunătăți. Preparatele tradiționale sunt însă adesea bogate în grăsimi, iar multe familii le amestecă la masa de sărbătoare fără să țină cont că acestea pot veni ca un șoc pentru organism după restricțiile din post.

Ouăle fierte, friptura de miel și salatele cu maioneză fac parte din meniul de Paște al oricărei familii de români. Medicii nutriționiști spun că e important să nu ne așezăm la masa de Paște după ce am sărit peste micul dejun în ziua respectivă. Dacă vom consuma dintr-o dată în mijlocul zilei o cantitate mare de carne putem avea probleme digestive.

Un alt semnal de alarmă e să combinăm alcoolul cu grăsimile.

Ruxandra Pleșa, medic nutriționist: Ideal ar fi în episoade diferite, într-o zi drobul, în alta zi sarmalele și la începutul mesei este foarte important să avem și legume. O salată cu legume de primăvara sau chiar o ciorbă cu legume, chiar un borș de miel pe care l-am degresat în prealabil este o idee foarte bună pentru ca digestia să se desfășoare corect. Dacă alegem rucola sau alte legume amare, acestea vor stimulare și secrețiile gastrice.

Cel mai bun tratament după masa de Paste sunt plimbările, iar medicii atrag atenția că e importantă hidratarea, de preferat, cu apă, nu sucuri sau băuturi alcoolice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite