Carnea de porc, tot mai scumpă. Prețurile vor crește chiar și cu 40 la sută, spun specialiștii

20 aprilie 2019, 19:38

Chiar dacă se apropie Paştele şi românii caută miel, o altă scumpire ar putea să le strice bugetul în viitorul apropiat. Carnea de porc costă din ce în ce mai mult.

Însă marile scumpiri abia de acum încolo vin: carnea de porc ar putea ajunge chiar şi 40 de lei pe kilogram, avertizează reprezentanții crescătorilor și exportatorilor de animale.

Pesta porcină africană este principalul motiv al scumpirilor. Şi tot ea a scăzut numărul porcilor din ţara noastră, aşa că am ajuns să importăm aproape jumătate din ceea ce consumăm.

Însă pesta a distrus şi porcii din Asia. Iar China cumpără tot ce poate de pe piaţa europeană, ceea ce va duce şi mai sus preţurile de la noi, în lunile următoare.

Vestea nu bucură pe nimeni, iar clienţii se gândesc cu ce vor înlocui porcul, când nu şi-l vor mai putea permite.

Şi, cum veştile proaste nu vin niciodată singure, scumpiri ne aşteaptă şi la carnea de pasăre.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite