Pensiunile, pregătite pentru turiști. Este prima minivacanță de Paște fără restricții, după doi ani de pandemie

22 aprilie 2022, 17:35

În Clisura Dunării, turiștii au început să vină încă de la mijlocul săptămânii. La această pensiune, gazda i-a întâmpinat chiar de la ușa cu un păhărel de țuică de smochine.

Atmosfera de sãrbãtoare este peste tot. Întreagă pensiune este decorată cu ouã roșii, iepurași și flori de primãvarã.

De pe terasa pensiunii, turiștii admiră Dunărea, în timp ce savurează un pahar cu vin, și își pun la punct programul pentru fiecare zi a minivacanței pe care o vor petrece aici. Gazdele le-au pregătit mai multe activități, inclusiv degustări de vinuri și ateliere de pictat ouă.

În timp ce turiștii se relaxează, în bucătărie e forfotă. Toată lumea lucrează pentru ca totul să fie perfect. Ciorbă de miel, de văcuță, de burtă și sarmalele fierb la foc domol, pentru un gust mai bun. Și sunt doar o parte din bunătăți.

Turiștii care preferă liniștea, peisajul rural și aerul curat, au ales zone mai retrase, cum ar fi Ținutul Buzăului sau pensiunile răsfirate de-a lungul șoselei Transalpina.

Nu departe de Vulcanii Noroioși, în comună Berca, gazda acestei pensiuni, amenajate într-un vechi conac, are toate camerele rezervate. Aici, oaspeții sunt răsfățați cu delicatese tradiționale, preparate doar din ingrediente de la producători locali.

Într-o altă pensiune turiștii vor mânca coaste de miel în crustă de ierburi. Și aici, pensiunea este plină. Iar camerele au fost închiriate cu mult timp înainte.

Turiștii cazați aici se vor putea relaxa făcând drumeții, până la lacul de acumulare Tãu, la confluența râurilor Sebeș și Bistra.

Toatã lumea așteaptã ziua de duminică, atunci când vor ciocni ouă și vor mânca bucate din miel și își vor spune Hristos a Înviat!

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani