Ministrul Energiei, Virgil Popescu, la Tema Zilei: Cred că ar trebui simplificată la maximum posibilitatea de a alege un furnizor

Ministrul Virgil Popescu
Ministrul Virgil Popescu
16 iunie 2021, 22:33

„Cred ca ar trebui simplificată la maximum posibilitatea de a alege un furnizor. Îți cer tot felul de acte. Nu văd de ce n-ar fi o bază de date unice și de acolo furnizorii să-și tragă documentele„, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu, invitat miercuri seara la Tema Zilei, în Telejurnal.

Factura de la energie electrică este foarte greu de citit, cred că ar trebui simplificată, este de părere ministrul Popescu.

Referindu-se la prețul energiei, Virgil Popescu sugerează un mod de control al acestuia de către consumatori: „Îmi doresc ca furnizorii să fie foarte transparenți si, în facturile pe care le trimit românilor, să treacă prețul de achiziție al gazului, dacă vorbim de gaz, sau al energiei electrice, dar gazul și energia, nu tarifele celelalte – vorbim de distribuție, de transport, de accize – și prețul de vânzare. Pentru că numai așa putem vedea exact, într-o piață liberă, cât de corect și de bună credință este un anumit furnizor. Dacă nu se va întâmpla așa, ar trebui ca în reglementările ANRE să existe acest lucru, dacă nu, vom face o modificare în Legea Energiei și vom pune obligativitatea ca facturile să conțină acest lucru. Eu cred că nu e nevoie să modificăm legea care ar trebui să fie pur comercial”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă