Alegeri locale 2020 | Politicienii au votat de la prima oră și i-au îndemnat pe cetățeni să iasă la vot

27 septembrie 2020, 07:32

Politicienii şi candidaţii au fost printre primii care au votat. Au vrut să fie un exemplu pentru cei pe care i-au îndemnat să se implice în viitorul comunității lor. Ne-au amintit că prin aceste alegeri decidem cine se va ocupa de chestiuni vitale precum încălzirea, transportul, curăţenia sau starea drumurilor din localitatea noastră.

Una dintre cele mai dure bătălii pentru fotoliul de primar este în București, iar acest lucru s-a văzut de la prima oră. Desi anunțase presa că va vota la ora 10.00, Gabriela Firea a fost în fața secției chiar înainte de deschidere, la 7.00 fără câteva minute.

Șeful statului a insistat pe importanța votului de astăzi.

Şi unii lideri care au votat în diverse localităţi din ţară au mers devreme la urne. Mai toți au seara rezervată pentru sărbătoare sau, după caz, consolare, la sediile centrale ale partidelor, în București.

Alegerile locale au loc în premieră în septembrie. Au fost amânate din luna iunie din cauza pandemiei.

ACTUALIZARE 11.00: Președintele USR Dan Barna a votat la Sibiu pentru „oameni noi în politică”. Barna a adresat îndemnuri de prezență la vot, „un proces sigur, cu riscuri minime”, în contextul epidemiei de coronavirus.

„Astăzi putem să decidem care sunt oamenii care vor avea grijă de bunici, de copii, de școală, de drumuri, de canalizare, de toate aceste priorități despre care doar vorbim odată la patru ani și care în puține locuri se întâmplă”, a spus politicianul.

____________________________________________________________________

ACTUALIZARE 9.50: Președintele Klaus Iohannis a spus, duminică, după ce a votat că este important ca toți românii să meargă la vot „să nu lăsăm pe alții să decidă în locul nostru”.

„Este o zi foarte importantă astăzi, ziua votului pentru alegeri locale. Astăzi ne alegem primarii, consilierii locali, conducerile județelor. Întotdeauna când sunt alegeri este foarte, foarte important să mergem la vot! Să nu lăsăm pe alții să decidă în locul nostru! Iar astăzi, când alegem pe cei care conduc comunitățile în care trăim, este foarte important să ne uităm bine la candidați și să-i alegem pe aceia care pot face ceva pentru comunitatea în care trăim, fiindcă, până la urmă, de ei depinde cum arată spitalul, cum funcționează, cum arată școala, dacă drumurile sunt întreținute, dacă parcurile sunt bine întreținute, dacă traficul este dirijat așa cum trebuie. Deci vă invit pe toți: mergeți la vot!”, a declarat Klaus Iohannis după ce și-a exercitat dreptul la vot.

___________________________________________________________________

ACTUALIZARE 9.10: Nicușor Dan a votat. „Aștept de mult votul ăsta și vă spun că am votat cu sete. Am votat ca să scoatem din Primăria Capitalei o caracatiță de interese, de neamuri, de prieteni, de cumetri, de nași, de fini, care au ținut în subdezvoltare orașul ăsta, de aia n-au fost ei în stare să rezolve măcar apa caldă, nu mai vorbesc de trafic și de poluare”, a spus Nicușor Dan după ce a votat.

Acesta a spus că Bucureștiul are un potențial extraordinar.

„Am votat pentru un oraș care are un potențial extraordinar, care are oameni cinstitți, muncitori, cretivi și care în zona privată a devedit că poate să rezolve tot ce își propune. Acest potențial poate fi pus în slujba bucureștenilor de toate generațiile, în slujba familiilor care nu au avut parte de infrastructura școlară de care aveau nevoie, în slujba persoanelor vârstnice care și-au văzut copiii și nepoții plecând din orașul ăsta”, a mai spus Nicușora Dan. Acesta i-a invitat pe bucureșteni să iasă la vot, mai ales în cursul dimineții, pentru că procesul electoral „e mai lent”.

___________________________________________________________________

ACTUALIZARE 9.00: Traian Băsescu a votat.

„Am votat, cred că bucureștenii vor reuși să dea vot util pentru ei. Deocamdată televiziunile i-au sfătuit să dea vot util pentru partide. Eu îi sfătuiesc să dea vot util pentru ei, să-l aleagă pe cel care poate schimba lucrurile în București”, a declarat Traian Băsescu.

Acesta a precizat că votul în condiții de pandemie a decurs normal și i-a îndemnat pe oameni să iasă la vot.

____________________________________________________________________

ACTUALIZARE 8.48: Președintele PSD, Marcel Ciolacu a votat la jurul orei 8:45 la secția de votare din Școala Gimnazială Episcop Dionisie Romano, Buzău. Le ieșirea din secție, liderul PSD a declarat că a votat pentru continuitate, vorbind despre dezvoltarea județului Buzău în următorii patru ani în același ritm în care s-a dezvoltat în ultimii patru ani.

„Sunt ferm convins că și bucureștenii vor alege astăzi continuitatea și oamenii care au fost alături în această perioadă dificilă”, a spus liderul PSD. „Sper ca perioada umilinței față de medici, profesori, copii, părinți și bunici astăzi să ia sfârșit în România”, a adăugat Ciolacu.

____________________________________________________________________

ACTUALIZARE 8.37: Premierul Ludovic Orban a votat la o secție din comuna Dobroiești, județul Ilfov, după ce a stat mai bine de 30 de minute la coadă.

„Întreg conceptul nostru de campanie a fost foarte clar: dezvoltarea comunităților locale, prin investiții, prin crearea de locuri de muncă, prin dezvoltarea infrastructurii, prin creșterea calității serviciilor și până la urmă creșterea nivelului de civilizație. Pentru asta am votat, pentru oamenii care îmi garantează că pot să îmbunătățească viața oamenilor în comunitățile locale, pentru candidați care au proiecte de dezvoltare serioase ale comunității locale”, a declarat Ludovic Orban, la ieșirea de la vot.

Acesta a stat câteva zeci de minute la coadă pentru a-și exprima dreptul de vot.

„Am fost pregătit să stau și mai mult, vă spun sincer după ce am văzut la televizor imagini cu cozi, eram pregătit să stau și mai mult”, a spus șeful Guvernului, care a precizat că a cerut reprezentanților AEP să fluidizeze pe cât posibil votul, astfel încât durata de așteptare să fie cât mai mică.

____________________________________________________________________

ACTUALIZARE 8.23: Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a votat, astăzi, puțin după ora 8.00.

„Am votat pentru consolidarea democrației, astfel încât românii să nu mai fie nevoiți să voteze permanent între două partide mari care își pasează puterea între ele. Am votat de asemenea cu gândul la faptul că bucureștenii au trăit un sentiment de frustrare pentru că au fost înșelați în așteptările lor, neexistând o dezbatere electorală directă între principalii candidați, în așa fel încât să putem fiecare să ne prezentăm propunerile pentru rezolvarea marilor probleme cu care se confruntă orașul, mă refer la termoficare, la trafic, și propunerile privind modernizarea orașului în 20 de ani. Sper ca cetățenii să fi tras învățămintele necesare și să voteze pe cale de consecință”, a declarat Tăriceanu.

______________________________________________________________________

Gabriela Firea a ajuns înainte de ora 7.00 la secția de votare. Ea și-a pus masca la intrarea în secție. După ce și-a exprimat votul, Gabriela Firea a declarat că a votat cu oamenii trebuie să fie pe primul loc.

„Am votat dis-de-dimineață. Mă bucur că am ajuns și de această dată să fiu primul votant din această secție. Am votat cu gândul la toți copiii din București, la toți tinerii, la toți adulții și la bunicii noștri. E adevărat, ne dorim cu toții investiții în infrastructură, combaterea poluării, investiții foarte mari în toate spitalele, în școli, dar cei mai importanți sunt oamenii și oamenii trebuie să fie pe primul loc”, a declarat Gabriela Firea.

Firea candidează din partea PSD pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. În total, sunt 18 candidaţi intraţi în cursa pentru funcţia de primar general al Bucureştiului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite