Joi 22 mai 2025 | București 21˚C / Cer variabil

World Doctors Orchestra revine în România pentru două concerte caritabile la București și Cluj-Napoca. Toate fondurile obținute în urma vânzării biletelor sunt direcționate către Rețeaua de Telemedicină în epilepsie

World Doctors Orchestra revine în România pentru două concerte caritabile la București și Cluj-Napoca
World Doctors Orchestra revine în România pentru două concerte caritabile la București și Cluj-Napoca
17 mai 2023, 21:38

1.800 de medici din peste 60 de țări cântă cu Orchestra Mondială a Doctorilor pentru dreptul la îngrijire medicală. De două ori pe an merg în diverse colțuri ale lumii în turnee caritabile. 400 dintre medici au cerut să vină în turneu în România.

Medicii vor schimba halatul cu fracul de muzician pe 25 mai, la Cluj și pe 27 mai, la Bucureşti, la Ateneul Român. Şi celebrul Alexandru Tomescu va cânta alături de ei cu vioara Stradivarius Elder-Voicu. Speră ca astfel românii cu epilepsie vor fi ajutaţi măcar cu un aparat esențial pentru a depista forma de boală şi a alege tratamentul. Nu toți cei bolnavi fac convulsii şi cad. Unele crize trec neobservate cu anii.

dr. BOGDAN FLOREA – medic primar neurolog, iniţiator al reţelei naţionale de telemedicină în epilepsie: Înseamnă secunde de decupare de realitate, de dezorientare temporo-spaţială, de detaşare, de automatisme, de frământări de mâini, de ochi, de mestecat, de devierea globilor oculari. Cu cât diagnostichezi mai repede forma corectă şi completă a epilepsiei, cu cât începi mai repede tratamentul, cu atât şansa de vindecare şi de control este mai mare.

dr. MIHAI VASILE – medic primar neurolog, secretar general, Societatea Română de Neurologie: Unii dintre pacienţi fac crize epileptice posibil în somn. Este o problemă în general cu aparate de neurofiziologie, care înregistrează undele creierului, pentru că doar  în centrele mari universitare, în spitalele universitare, cu dotare şi cu personal se întâmplă acest lucru.

Neurologul clujean Bogdan Florea, iniţiatorul Reţelei Naţionale de Telemedicină în epilepsie, a conectat specialiști de top care analizează şi de peste ocean cazurile mai grele.

dr. BOGDAN FLOREA – medic primar neurolog, iniţiator al reţelei naţionale de telemedicină în epilepsie: Vreau să-i mulţumesc şi profesorului Amzica din Montreal care de acolo consultă fişele medicale.

Alături de profesorul din Canada şi de Daniel Kroeger de la Harvard, Bogdan Florea a participat, acum un deceniu, la descoperirea unei noi stări a creierului.

dr. BOGDAN FLOREA – medic primar neurolog, iniţiator al reţelei naţionale de telemedicină în epilepsie: Creierul este pregătit să funcţioneze la nişte regimuri de avarie mult mai profunde decât ne-am fi închipuit. Atâta timp cât cortexul este viabil şi ai perfuzie cerebrală înseamnă că nu e pierdută lupta.

Medicul speră că pe lângă aparate care înregistrează undele creierului, din biletele de la concertul Orchestrei Mondiale a Doctorilor va fi deschis şi un centru de sprijin psihologic pentru părinţii şi copiii afectaţi de epilepsie.

(w620) World Doct

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite