VIDEO. 15 octombrie, Ziua Spălatului pe Mâini. Anual, săpunul poate salva 1 milion de persoane

15 octombrie 2017, 11:05

Tema din acest an subliniază importanța mâinilor curate pentru propria sănătate, dar și pentru sănătatea comunității.

 

Spălarea mâinilor cu săpun ar putea împiedica multe dintre cele 272 de milioane de decese anual în rândul elevilor mici, dar și jumătate din 50% din infecțiile dobândite în instituțiile medicale.

Spălatul pe mâini cu săpun este cel mai eficient şi ieftin mod de a preveni diferite afecţiuni, care duc la moartea a milioane de copii anual, în special din ţările în curs de dezvoltare. Cu toate acestea, spălatul mâinilor este, în continuare, rar şi dificil de promovat.

 

(w460) Washing ha

Specialiştii spun că o temeinică curăţare a mâinilor ar putea salva mai multe vieţi decât orice vaccin sau intervenţie medicală.

Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini se adresează în special copiilor deoarece ei sunt principalele victime ale igienei precare, dar şi pentru că ei sunt mai deschişi noilor idei, sunt mai entuziaşti şi îi pot influenţa pe cei din jurul lor.

Dacă alegi spălatul pe mâni eşti mai sănătos şi creezi un obicei sănătos pentru tine  şi pentru cei din jur.

 

(w460) Mâna sus

Cum ne influenţează spălarea mâinilor

Experimentele realizate în ultimii ani arată că această activitate nu are legătură numai cu igiena corpului, ci ne afectează modul în care gândim, judecăm şi luăm decizii, ne poate face mai optimişti, dar ne şi îngreunează atingerea unor performanţe.

După părerea cercetătorilor, această acţiune legată de curăţenia corporală elimină, probabil, sentimentele negative, dar reduce şi motivaţia  de a se strădui mai mult într-o nouă probă, care ar putea restabili încrederea subiecţilor în propria competenţă, iar acţiunile legate de igiena corporală i-ar putea ajuta pe oameni să suporte mai bine eşecurile.

Asemenea, studii ar putea atrage atenţia asupra importanţei ritualurilor igienice zilnice, dintr-o perspectivă psihologică, în special în ceea ce priveşte efectele lor asupra acţiunilor noastre.

sursă:

descopera.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă