Spania: Șapte turiști britanici au ajuns în fața instanței după ce au adus acuzații false unor hoteluri și restaurante
A plouat cu acuzații că mâncarea stricată le-a provocat turiștilor toxiinfecții alimentare, în Spania. Au fost 10.000 de cazuri în actualul sezon, față de 600 anul trecut. Patronii hotelurilor au angajat detectivi și au apelat la instanță. Peste 90% din acuzații s-au dovedit a fi false.
Reclamanții: aproape toți britanici. Problema a apărut pentru că legile britanie nu cer reclamantului să prezinte niciun fel de dovezi de îmbolnavire, iar cererile de despăgubire pot fi depuse și la trei ani după sejur.
Asociația hotelierilor spanioli vrea să fie, în primul rând, schimbată legea în Marea Britanie, pentru a nu mai fi atât de ușor de formulat o plângere falsă.
Valoarea totală a cererilor nefondate de despăgubire se ridică la 100 de milioane de euro numai în acest sezon.
Până acum, hotelurile preferau să plătească direct, pentru că era prea mare costul contestării în justiție. Dar după creșterea exponențială a numărului de cereri, s-a ajuns la arestări și procese.