Luni 7 iulie 2025 | București 39˚C / Senin

Regal culinar la Festivalul Vânătorilor și Pescarilor din Timișoara. Zeci de participanți s-au întrecut în prepararea delicateselor în peste 40 de ceaune

29 septembrie 2024, 13:22 (actualizat 29 septembrie 2024, 13:26)

Regal culinar la Timișoara unde a avut loc Festivalul Vânătorilor și Pescarilor. Evenimentul ajuns la cea de-a 13-a ediție, a reunit zeci de pescari și vânători din Timiș și din județele limitrofe care au adus cu ei poveștile strânse de-a lungul anilor. Nu au lipsit nici delicatesele din vânat sau peşte, inclusiv tocana de mistreț, gulaș de cerb, tocăniță de căprior și ciorbă de peşte la ceaun.

Bucătarii s-au întrecut în preparate în jurul celor 40 de ceaune la festivalul vânătorilor și pescarilor timişeni. La evenimentul care a avut loc lângă Pădurea Verde din Timișoara s-au reunit sute de vânători și pescari care au depănat povești și au făcut schimb de experiență. Totul în jurul farfuriilor pline cu bunătăți din vânat și peşte. Rețetele și ingredientele secrete au dat savoarea delicateselor preparate.

Județul Timiș deține mai multe fonduri de vânătoare și fiecare grupă ce deține un fond are în grijă și vânatul de pe acea suprafață.

CORNEL LERA – reprezentant AJVPS Timiş: La festivalul nostru mereu se adună peste 3.000 de vânători și pescari. Suntem o asociatie foarte mare cu pește 18 mii de membri. Timișul stă foarte bine la vânat cu mici excepții, ca de exemplu mistrețul.

Deși mulți consideră vânătoarea un sport al bărbaților, și doamnele și-au făcut loc în rândul celor pasionați de acest hobby.

Pe lângă meniul rafinat, vizitatorii au avut ocazia să admire și trofeele de vânătoare, multe dintre ele medaliate la nivel internațional.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite