Lucrări de licență dulci. Rețete inedite realizate de studenţii din cadrul USAMV Iaşi
Diana Rusu ştie că un vechi proverb românesc spune că gusturile nu se discută. Cu toate acestea tânăra crede că generaţia sa a renunţat la mâncarea clasică şi preferă condimente sofisticate. În reţetele pe care le propune Diana a înlocuit usturoiul şi boiaua de ardei iute cu mierea şi coriandrul. Rezultatele fac obiectul capitolului de cercetare din teză de licenţă.
Ştefan Brunea şi-ar dori să aibă propria sa afacere în industrie alimentară. În laboratoarele universităţii a învăţat cum poţi intra pe piaţă cu produse de calitate. Cercetează un preparat pe bază de carne de vânat folosind membrană cu piper.
Studenţii lucrează sub supravegherea unui cadru didactic care a urmat stagii de cercetare în universităţi din Italia. Pentru ei fiecare seminar reprezintă o provocare.
Cadrele didactice afirmă că absolvenţii specializării industrie alimentară işi găsesc foarte uşor locuri de muncă după finalizarea studiilor iar unele reţete din probele practice devin unele dintre cele mai apreciate produse de pe piaţa românească.