Elevi de nota 10 la Evaluarea Națională 2024. Iași, județul cu cel mai mare număr de punctaje maxime. ”Am vrut să valorific ce am învățat”

4 iulie 2024, 21:24

Rezultatele la Evaluarea Națională sunt mai slabe ca anul trecut. Doar 65 de elevi au luat zece anul acesta faţă de peste 400 la Evaluarea Națională din 2023. Cele mai multe note de zece pe linie sunt la Iași. Șapte elevi de aici au reușit să aibă lucrări fără nicio greșeală, performanță realizată și de șase elevi din Cluj-Napoca.

Catinca Szabo este unul dintre cei 65 de elevi de clasa a 8-a care au luat 10 la Evaluarea Națională.

Catinca Szabo, elevă, Liceul Teoretic ,,Avram Iancu”, Cluj-Napoca: Am fost destul de relaxată, dar am fost destul de atentă. Am încercat să mă concentrez cât mai bine. Mi s-a părut un nivel mediu, nu a fost ceva care să mă pună în dificultate. Am luat meditații, doar pentru a aprofunda materia, m-a ajutat un pic să scap de stres.

Tot 10 pe linie a luat și Paul, colegul ei de clasă.

Paul Tătar, elev, Liceul Teoretic ,,Avram Iancu”, Cluj-Napoca: Am încercat să fiu calm, să valorific ce am învățat și am vrut să demonstrez ce știu.

Clujul este din nou pe primul loc în clasamentul pe județe la Evalularea Națională. Aproape 86% dintre elevii clujeni au medii peste 5. Rezultatele elevilor de la Școala Gimnazială din Giarmata arată că se poate și în mediul rural. Mai mult de 75 la sută dintre copiii de aici au cel puțin nota 5, peste media naţională. Orele remediale au ajutat foarte mult.

Patru din zece elevi din mediul rural nu au promovat Evaluarea Națională. Decalajul nerecuperat din pandemie, o cauză

Dezastru la Evaluarea Naţională în mediul rural. Patru din zece copii nu au obţinut nota cinci la examenul în funcție de care se pot înscrie la liceu. La matematică, jumătate dintre elevi au obținut note sub cinci. Cauzele sunt diverse: sărăcia de la sate, lipsa profesorilor calificaţi, implicarea sumară a părinţilor şi decalajul nerecuperat din pandemie. Și la nivel național, avem cele mai slabe rezultate din ultimii patru ani.

Ana Ciutoroianu, profesor de Limba română, Şcoala Gimnaziala Giarmata: Încerc să fiu pozitivă, să îi încurajez pe fiecare, să marchez fiecare parcurs pozitiv al lor. În primul rând să îi fac să aibă încredere în ei, asta e cel mai important lucru.

Gabriel Ciora, profesor de Matematică, Şcoala Gimnazială Giarmata: Nu trebuie să fie o sperietoare, nici Matematica, nici profesorul care o predă. Clasa a 8-a ar trebui să fie o clasă în care să fie o recapitulare a cunoștințelor acumulate în clasele anterioare. Recapitularea asta trebuie să o faci în afara orarului școlar și de asta mulți apelează la meditații.

Sorin Hagiu este de 2 ani director la Școala din Giarmata. A gândit pentru elevi cursuri de formare și spune că este atent la latura emoțională. A luat premiul pentru directorul anului.

Sorin Hagiu, director, Şcoala Gimnazială Giarmata: Eu cred că Evaluarea Națională ar trebui să o schimbăm. În sensul unei evaluări pluridisciplinare, asemănătoare cu cele din clasa a 6-a, unde copiii sunt testați mai mult pe cât pot să facă legături între discipline, nu cât de bun ești la Mate și la Română.

Completarea fișelor de admitere la liceu începe pe data de 11 iulie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite