Tatonări diplomatice înaintea summitului Biden-Putin

5 iunie 2021, 13:44

Va fi prima întâlnire față în față a celor mai puternici lideri ai lumii, de la alegerea lui Joe Biden în funcția de președinte al SUA. Nu ne întâlnim cu oameni doar atunci când suntem de acord cu ei, ci și când avem dezacorduri. Vor fi discuții dificile, a declarat secretara de presă a Casei Albe.

Pe agenda discuțiilor se află teme legate de respectarea drepturilor omului, cazul Navalnîi, situația din Ucraina, dar și subiecte ce țin de stabilitatea strategică și controlul armamentelor. Primul tronson al gazoductului North Stream 2 a fost finalizat, iar al doilea va fi gata în două luni. Anunțul a fost făcut de președintele Puțin. Americanii au renunțat la sancțiunile impuse companiei implicate în construcția gazoductului.

„Nu ne facem iluzii că vor fi decizii istorice, care să ducă la schimbări fundamentale”, a comentat ministrul rus de externe.

Președintele Biden se va întâlni cu Vladimir Putin, după summitul NATO de la Bruxelles, iar la pregătirea acestor evenimente participă și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care va fi primit luni la Casă Albă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite