Profilerul lui Dincă, ridicat la grad de Cavaler de președinte, la propunerea ministrului de Interne

Dorin Dumitran profilerul Poliției Române
Dorin Dumitran profilerul Poliției Române
17 ianuarie 2020, 15:34

„Pe 1 decembrie, profilerul a primit de la domnul preşedinte Klaus Iohannis, la propunerea mea, o distincţie importantă la nivel naţional, un brevet care l-a ridicat la grad de Cavaler”, a declarat Vela, citat de Mediafax.

„Nu am spus la foarte multă lume, dar ştiam evoluția cazului. La 1 decembrie a fost avansat şi medaliat de către preşedintele României. (…) Nu am vrut să promovăm la un grad militar superior, poliţienesc superior, că el nu e militar, până nu s-a finalizat ancheta şi cazul. Dar în timpul anchetei l-am medaliat pentru că ştiam ce rezultate vor fi”, a mai precizat ministrul de Interne.

Vineri, magistrații Tribunalului Olt au decis ca Gheorghe Dincă și complicele său, Ştefan Risipiţeanu, să rămână în arest.

Gheorghe Dincă va fi judecat pentru 8 infracțiuni – de la trafic de persoane, până la viol și omor calificat.

Pentru ca anchetatorii să poată trimite dosarul în instanță a fost nevoie de zeci de ore de audieri și de specialiști cu experiență. Printre ei, comisarul Dorin Dumitran. El l-a convins pe Gheorghe Dincă să vorbească despre Luiza Melencu și despre Alexandra Măceșanu.

Specialistul Poliției Române crede că lupta victimelor l-a uimit și l-a înfuriat pe Gheorghe Dincă.

„Aceste fete erau puse într-o situație fără ieșire. Din punctul meu de vedere, niciuna nu putea scăpa. Nu mai aveau cum să scape de acolo, indiferent ce ar fi făcut”, a declarat profilerul Dorin Dumitran pentru Știrile TVR.

Din datele procurorilor DIICOT reiese că Dincă a răpit-o și a sechestrat-o pe Luiza Melencu pe 14 aprilie 2019. Trei zile mai târziu a ucis-o, după ce a îndrăznit să îl înfrunte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite