Încă cinci cetăţeni români au fost evacuați sâmbătă din Sudan cu destinaţia Egipt

Evacuare din Sudan / captura video
Evacuare din Sudan / captura video
29 aprilie 2023, 13:55

”În continuarea precizărilor de presă pe tema evacuării cetăţenilor români şi a membrilor de familie ai acestora din Sudan, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că alte 14 persoane (11 cetăţeni români şi 3 membri de familie ai acestora) au părăsit Sudanul. Astfel, 6 cetăţeni români şi doi membri de familie au părăsit Sudanul în cursul zilei de 28 aprilie 2023 cu un zbor de evacuare organizat de către autorităţile britanice, cu destinaţia Cipru. Centrala MAE şi Ambasada României la Nicosia acordă sprijinul necesar pentru repatrierea ulterioară în România, prin asigurarea transportului din Cipru spre ţară, eliberarea documentelor de călătorie şi îndeplinirea tuturor formalităţilor de tranzit. MAE foloseşte acest prilej pentru a adresa mulţumiri autorităţilor britanice şi cipriote pentru sprijinul oferit în vederea evacuării în siguranţă a cetăţenilor români şi a membrilor lor de familie”, transmite MAE.

La acest moment, dintre cele două persoane care se mai află în atenţia Ambasadei României la Addis Abeba (un cetăţean sudanez, membru de famile al unui cetăţean român şi un cetăţean român), cetăţeanul sudanez se deplasează pe cale rutieră din Sudan către Etiopia, iar cetăţeanul român a informat misiunea diplomatică că nu mai doreşte evacuarea din Sudan.

Până în prezent, de la convocarea de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a task-force-ului interinstitutional la 16 aprilie, acesta a reuşit să obţină evacuarea din Sudan a 39 cetăţeni români şi 6 membri de familie ai acestora, cetăţeni străini.

Vineri, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că, în urma demersurilor task force-ului interinstituțional convocat de ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu la data de 16 aprilie 2023, alți 14 cetățeni români și doi membri de familie au părăsit Sudanul.

Astfel, 13 cetățeni români și doi membri de familie (un cetățean sudanez și un cetățean egiptean) au părăsit teritoriul sudanez și au intrat pe teritoriul egiptean. MAE va acorda sprijinul necesar pentru repatrierea ulterioară în România pentru un număr de nouă cetățeni români și un membru de familie, cetățean sudanez dintre cele 15 persoane anterior menționate, prin eliberarea documentelor de călătorie, asigurarea transportului până la Cairo și, ulterior, pe cale aeriană, până la București. Alți patru cetățeni români și un membru de familie cetățean egiptean dintre cele 15 persoane menționate anterior au informat că doresc să rămână pe teritoriul statului egiptean.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite