Vreme extremă în Italia. Furtuni severe în nordul țării, 110 persoane au fost rănite
Cel puţin 110 persoane au fost rănite după ce grindină de mărimea unei mingi de tenis a căzut în noaptea de miercuri spre joi într-o regiune din nordul Italiei. În timpul unei furtuni iscate brusc a căzut grindină cu diametrul de până la 10 cm pe străzile din Veneto, a declarat guverantorul regional Luca Zaia.
Serviciile de urgenţă au răspuns la peste 500 de apeluri de ajutor din cauza pagubelor materiale şi a vătămărilor corporale, a declarat protecţia civilă regională din Veneto. Ferestrele caselor au fost sparte, iar copaci şi alte plante au fost distruşi de furtună. Cele mai multe victime au răni cauzate de geamurile sparte.
Vânturi puternice, furtuni şi ploi torenţiale au fost raportate în regiune, iar grindină de mărimea unei mingi de tenis a provocat pagube severe în anumite regiuni.
Provinciile Veneţia, Padova, Vicenza şi Treviso au fost cel mai grav afectate.
Potrivit departamentului de pompieri, echipele de intervenţie au fost chemate de aproape 200 de ori începând de miercuri seară. Au îndepărtat arborii doborâţi pe carosabil şi au securizat acoperişurile.
Deja căldura face victime – În regiunea Veneto un brutar a murit din cauza căldurii la locul de muncă, s-a mai intâmplat și cu o persoana care lucra pentru asfaltare, i s-a făcut rău și a murit. Și aseară pe la ora 22.00 o familie a iesit în parc împreună cu un bebeluș de 2 luni, iar acestuia i s-a făcut rău și a murit. Medici spun că ar putea fi tot din cauza căldurii.
Furtuna a provocat de asemenea pagube în Trentino, mai ales în zonele forestiere.
Regiuni din nordul Italiei au fost lovite de furtuni începând de marţi.
Europa a cunoscut schimbări dramatice ale vremii în acest an. Italia, Spania şi Grecia s-au confruntat cu o căldură necruţătoare timp de mai multe zile. Capitala italiană Roma a atins marţi un nou record de temperatură, de 41 de grade Celsius.
Autoritățile caută să ia măsuri pe termen scurt, îi sfătuiesc pe oameni să stea în case, foarte mulți italieni își revizuiesc asigurările la case, pentru că este clar că este vorba de un fenomen care se va repeta, dar se face și un plan pe termen lung în Italia pentru a nu se m-ai întâmpla tragedii precum am văzut în Emilia-Romagna, iar cursurile de apă să fie controlate pentru a nu mai produce inundații.
Anul trecut nu au fost astfel de fenomene extreme ca cele de anul acesta.
RELATARE DE LA ALBERTA FORGIARINI