Vaccinul AstraZeneca, oprit temporar în Africa de Sud. Austria ia în calcul producerea vaccinurilor rusesc și chinezesc

8 februarie 2021, 14:46

Africa de Sud a anunțat suspendarea temporară a programului de vaccinare care urma să înceapă.

Au fost recepționate 1 milion de vaccinuri produse de Oxford AstraZeneca la un institut din India.

Un studiu realizat de o universitate din Johannesburg a arătat o eficiență limitată a acestui vaccin, sub 30%, împotriva formelor moderate cauzate de tulpina sud-africană.

Dr. Zweli MKHIZE, ministrul Sănătăţii din Africa de Sud: „Este o problemă temporară pe care o avem cu serul AstraZeneca. Este temporar, până când vom rezolva aceste probleme şi care ar trebui să fie următorii paşi. Apoi, desigur, vom reveni asupra deciziei„.

Serul de la AstraZeneca va fi păstrat până când experții vor veni cu indicații clare privind utilizarea lui. Autoritățile au anunțat că vor folosi în următoarele săptămâni, pentru imunizarea personalului medical, vaccinurile Johnson @ Johnson și Pfizer.

Guvernul de la Londra a anunțat că au fost înregistrate 147 de cazuri de infectare cu varianta sud africană în Marea Britanie. Premierul Johnson și mai mulți oficiali britanici au vorbit despre eficacitatea vaccinului Astra Zeneca împotriva bolii severe și spitalizării.

BORIS JOHNSON, premierul Marii Britanii: „În cazul particular al vaccinului Astra Zeneca, există dovezi bune că opreşte transmiterea virusului, reducerea transmisiei, cred, cu 67% cu acest vaccin”.

Pe de altă parte, vaccinul rusesc Sputnik V își face drum în UE.

După Germania, care este gata să participe la producerea lui în Uniune după ce va fi aprobat, Austria a anunțat și ea că pune la dispoziție capacități de producție.

Cancelarul Kurz s-a referit și la vaccinul chinezesc, care ar putea fi produs în țara sa, dacă va fi aprobat în Europa.

Între timp, Ungaria va deveni în această săptămînă prima țară din Uniune care va folosi vaccinul rusesc.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă