Urna mobilă poate fi solicitată de către bolnavii din spitale și de la domiciliu și de către deținuți
Cei care nu vor putea ajunge în cabinele de vot, să-și exercite dreptul constituțional, pot chema urna mobilă.
Răzvan Dicu, președinte BEJ Galați: „Acestea pot face o cerere care poate fi depusă, atenție, la cea mai apropiată secție de votare de locul în care se află, indiferent de secția de vot la care este arondată acea persoană. Cererea poate fi depusă de către orice persoană. Cererea trebuie însoțită de acte medicale care să dovedească această stare de invaliditate, nu trebuie menționat neapărat că persoana este netransportabilă, dar diagnosticul care există în acte să ducă la această concluzie”.
Printre cei care care ar putea chema urna specială sunt și bolnavii internați în spitale.
La Spitalul de Urgență din Galați sunt internați aproximativ 700 de pacienți. Dacă aceștia vor dori să voteze la referendum, atunci vor trebui să facă o cerere către cele 2 secții de votare arondate unității sanitare, iar reprezentanții secțiilor vor veni în spital, în cele două zile, cu urna mobilă.
De urna specială pot beneficia și deținuții, dar și cei aflați în arest la domiciliu.
Răzvan Dicu, președinte BEJ Galați: „Persoanele aflate în penitenciar. Penitenciarului Galați i-au fost alocate două secții de votare, sunt aproximativ 400 de deținuți cu drept de vot, de aceea sunt 2 secții de votare, 37 și 40, penitenciarul va asigura un spațiu în cadrul penitenciarului, se va deplasa urna și vor vota”.
Urnele speciale pot fi solicitate în ambele zile de referendum. Atenție, însă, ele trebuie să ajungă înapoi în secțiile de vot înainte de ora 21.00.