Tudor Chelaru, elevul medaliat cu aur la Balcaniada de matematică pentru juniori, la TVR INFO: Dacă nu îți place ceea ce faci, nu ai cum să obții performanțe

2 iulie 2024, 09:56 (actualizat 2 iulie 2024, 15:00)

La doar 13 ani și jumătate, Tudor Chelaru, elev în clasa a VII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Iași, are deja în palmares o medalie de aur la Balcaniada de matematică pentru juniori. El a povestit la TVR INFO cum a reușit să obțină o astfel de performanță.

Tudor Chelaru spune că înainte de olimpiadă, lucra chiar și 7-8 ore pe zi la rezolvarea problemelor.

El crede că trebuie să îți placă ceea ce faci ca să reușești, însă este nevoie și de multă muncă.

”Dacă nu îți place ceea ce faci, nu ai cum să performezi în acel domeniu”, a spus Tudor, care a subliniat că este important și să faci pauze atunci când obosești. ”Munca fără relaxare nu aduce rezultate”, a conchis tânărul.

Echipa României a câștigat șase medalii – o medalie de aur și cinci medalii de argint – la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori – JBMO 2024, care s-a desfășurat în perioada 25-30 iunie, în Turcia, la Antalya, a informat Societatea de Științe Matematice din România, într-un comunicat de presă.

La cea de-a 28-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori participă echipe formate din câte șase elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Turcia – țări membre oficiale ale competiției, precum și echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Croația, Franța, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan – țări invitate. Ca țară gazdă, Turcia a putut participa cu încă o echipă (Turcia B), cu statut de invitat.

Medalia de aur

  • Tudor Chelaru  – clasa a VII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Iași;

Medalii de argint:

  • David Mathe – clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Dacia”, Târgu Mureș;
  • Cezar-Luca Mironov  – clasa a IX-a, Liceul Internațional de Informatică, București;
  • Ilinca-Rucsandra Radu  – clasa a VII-a, Colegiul Național Iași;
  • Rareș Drăgușanu – clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București;
  • Gabriel-Cristian Vergelea – clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Spectrum” Constanța.

Echipa României a fost condusă de profesorii Marius Perianu (Colegiul Național „Ion Minulescu”, Slatina) – leader și Cristian-Teodor Mangra (Colegiul Național „Tudor Vianu”, București) – deputy leader.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite