Transportatorii și fermierii, proteste în Brașov. Taximetriștii din Capitală și-au strigat nemulțumirile la un miting cu sute de participanți

Au fost și azi proteste ale transportatorilor și fermierilor. De această dată la Brașov, 50 de camioane grele s-au deplasat prin centrul orașului. Prețurile mari la RCA și acciza la motorină sunt două dintre nemulțumirile care au declanșat protestul la nivel național de mai bine de două săptămâni. Și în București a fost un protest, dar al taximetriștilor, care susțin că le fac o concurență neloială companiile de ridesharing.
În Brașov, protestul a fost autorizat pentru 5 ore și dat peste cap traficul. Și aici, transportatorii și fermierii și-au strigat nemulțumirile, aceleași de peste două săptămâni.
Bogdan Guță, reprezentant firmă de transporturi: Sunt multe lucruri care ne nemulțumesc. Printre altele volatilitatea la carburant și RCA care sunt ceva de speriat.
Robert Lucaci, fermier: Motivele sunt bine cunoscute în toată țară. Protestul are loc în urma proastei gestionări a agriculturii de către guvernanți. O să ieșim în Brașov, dar civilizat, pentru că e în interesul nostru. Cerem niște drepturi normale pentru agricultura de azi, ni se cer multe și nu mai știm cum să o scoatem la capăt.
În București, peste 300 de taximetriști din toată țară au protestat împotriva a ceea ce numesc ei concurența neloială a companiilor de ridesharing.
Cristian Coman, preşedintele Asociaţiei Taximetriştilor Bucureşti-Ilfov: Protestăm pentru concurența neloială, că serviciile de transport au intrat ilegal. Suntem singura țară cu două legi. Firmele care fac transport de persoane nu plătesc impozite. Aici aveți entitatea fiscală și cifra de afaceri în lei, 107 milioane nu e o cifra reală. În fiecare lună se scot 30 de milioane de euro, că nu plătesc impozit în această țară.
Unul dintre managerii BOLT România, a declarat pentru TVR că multinaționala pe care o reprezintă respectă legislația din România. El a explicat că pasagerii preferă aplicațiile de ridesharing pentru că au prețuri clare.
Adrian Zodie, manager BOLT România – Bolt respectă legislația în vigoare și colaborează în mod constant cu autoritățile pentru a asigura transparența. Pasagerii preferă serviciile de transport alternativ, deoarece le oferă costuri clare, o modalitate de a influența calitatea direct, accesarea cu ușurință a serviciului și preluare rapidă.
Taximetriștii s-au întâlnit cu mai mulți reprezentanți ai Guvernului și au convenit să trimită în scris cum ar vrea să fie modificată legea taximetriei.