Sondaj: Britanicii, prea obosiți pentru a adopta un stil de viață sănătos

35% dintre respondenți nu fac schimbări în dietă sau în ce privește mișcarea din cauza oboselii. Când au fost întrebați ce i-a împiedicat să mănânce mai sănătos și să facă mai des exerciții, 29% dintre bărbați și 40% dintre femei au invocat că „s-au simțit prea obosiți”.
38 de procente dintre cei chestionați au dat vina pe „lipsa de motivație”. Alte motive comune menționate au inclus costul alimentelor (30%), lipsa timpului (26%) și echilibrul dintre viața profesională și cea privată (25%). Alții au spus că un impediment este reprezentat și de costul exercițiilor fizice (25%), cum ar fi achiziționarea unui abonament la sală sau echipament. Pentru 16 procente, lipsa de încredere este responsabilă, iar 12%, „nu știu de unde să înceapă”.
Doar unul din patru (24%) din eșantionul reprezentativ al populației britanice intervievate online a spus că nimic nu i-a împiedicat să facă schimbări sănătoase în stilul lor de viață.
Matt Lambert, directorul de informare și promovare a sănătății al Organizației de caritate și Studiul Cancerului din Marea Britanie, a declarat: „Oamenii au programe încărcate și știm că, pentru mulți, ultimul lucru pe care ar putea dori să-l facă atunci când sunt obosiți sau lipsiți de motivație este să înceapă să gătească de la zero sau să plece la sala”.
WCRF lansează un plan de viață sănătos de opt săptămâni, care speră că va permite oamenilor să-și introducă obiceiuri mai sănătoase în rutina lor.
O dietă echilibrată, sănătoasă și mișcarea fizică sunt considerate modalități importante de a reduce riscul de a face cancer și alte boli. Unele studii arată că unul din doi oameni va face cancer la un moment dat în viața lor. Dar estimările specialiștilor spun că 40% din toate cazurile de cancer ar putea fi evitate dacă mai mulți oameni mânca mai sănătos, ar fi mai activi, ar reuși să mențină o greutate normală, ar evita arsurile solare și nu ar fuma.
Departamentul de Sănătate și Asistență Socială din Regatul Unit a declarat că promovează stiluri de viață mai sănătoase pentru a stimula sănătatea fizică și mentală, de exemplu prin campania sa „sănătate mai bună – fiecare minte contează” lansată săptămâna trecută. Astfel, oamenii sunt încurajați să folosească aplicații gratuite, cum ar fi Couch to 5k și Active 10, pentru a-și crește nivelul de activitate.
Sondajul a fost făcut de YouGov, la comanda Fondului Mondial de Cercetare a Cancerului, pe un eșantion reprezentativ de 2.086 de adulți din Marea Britanie.
Un articol de Arina Delcea