Secvențierea pentru depistarea noii tulpini britanice COVID-19 se face și la Institutul de Oncologie Iași. Aici au fost realizate secvențieri pentru identificarea mutațiilor în cancerul pulmonar și colorectal
Compartimentul de Biologie Moleculară de la Institutul Regional de Oncologie din Iași realizează proceduri de secvențiere din anul 2011. Acestea fac parte din analizele medicale de rutină ale laboratorului.
De-a lungul timpului, aici au fost realizate secvențieri pentru identificarea mutațiilor în cancerul pulmonar și colorectal.
La ora actuală, compartimentul specializat poate realiza și secvențierea noii tulpini de coronavirus din Marea Britanie.
Cu ajutorul aparaturii de ultimă generație, echipa formată din cercetători, medici, biologi și asistenți poate realiza procedura de secvențiere, care are importanță epidemiologică. Astfel se poate confirma rata de răspândire a noii tulpini.
Având în vedere faptul că noua tulpina de coronavirus are un grad mai mare de contagiozitate, medicii recomandă în continuare respectarea măsurilor de protecție: distanțarea fizică, igienizarea mâinilor și purtarea corectă a măștilor de protecție.