Punctele gastronomice locale, tradiție și bun gust. În satul Cuşma din Bistrița-Năsăud a fost deschis un nou punct de atracție pentru gurmanzi

8 mai 2023, 17:06

Situat la poalele Munților Călimani, satul Cușma din Bistrița-Năsăsud seamănă cu un mic colț de rai. Crescători de animale din tată în fiu, sătenii sunt obișnuiți cu mâncare ecologică, produsă în mare parte din ingrediente locale.

Așa că o familie din sat s-a gândit să valorifice potențialul și produsele zonei prin înființarea unui punct gastronomic local, în care turiștii pot gusta bucătăria autentică bistrițeană.

După ce au văzut succesul de care se bucură ideea soților Bungărdean, și alți vecini se gândesc acum să le copieze exemplul.

Punctele gastronomice locale se pliază perfect pe strategia Uniunii Europene – „Din fermă, în furculiță”, menită să promoveze produsele bio create în gospodăria proprie și să ajute la devoltarea comunităților din zone cu potențial turistic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă