Profesori fără evaluări psihologice. De 6 ani sistemul pedepseşte în loc să ajute cadrele didactice
Şcoala românească s-a transformat nu de puţine ori într-un adevărat teatru de război. Avem dascăli surprinşi că abuzau elevii fizic şi psihic, dar şi tineri pentru care respectul nu există în vocabular.
Legea care guvernează acest haos, cea a educaţiei, este o listă lungă de modificări făcute în funcţie de vremuri şi de interese. Iar tocmai asta ne-a adus în situaţia dezastruoasă de acum.
Potrivit Inspectoratului Şcolar Bucureşti, la început de an şcolar se obţine un act medical apt pentru învăţământ. Numai dacă se constată probleme deosebite legate de comportamentul unui cadru didactic i se face recomandarea să meargă la un serviciu de specialitate.
Cu alte cuvinte, se poate interveni doar atunci când este prea târziu.
Potrivit specialiştilor în psihologie, în primul rând prin lege ar trebui să prevenim comportamentele agresive înainte să le pedepsim.
Legea educaţiei a fost modificată în 2011. Atunci oficialii au hotărât că testarea psihologică este inutilă şi că poate fi substituită de examenul clinic general. Astfel au fost reduse şi sumele de bani de la buget alocate pentru testările dascălilor.