Joi 3 iulie 2025 | București 27˚C / Senin

Probele poliției în mai multe dosare penale au fost făcute scrum, în incendiul din subsolul unui depozit din Capitală

3 octombrie 2023, 07:36

Ore în șir au încercat pompierii să stingă flăcările. Pentru că nu au avut suficiente căi de acces, intervenția lor a fost îngreunată. Pentru pompieri era riscant să pătrundă într-un spațiu închis atâta vreme cât focul încă mai ardea.

După o primă evaluare, poliția ar fi rămas fără numeroase obiecte ce reprezintă probe în diverse dosare penale. În lipsa acestora, e posibil să fie infractori care să scape de închisoare. În spațiul de depozitare se aflau, printre altele, componente de calculatoare, arme, motociclete, țigări, telefoane și textile.

Clădirea în care se afla spațiul cuprins de flăcări aparține Direcției Generale Regionale a Finanțelor București. Poliția Capitalei spune, într-un comunicat, că paza este asigurată de deținătorul depozitului.

Poliția a instalat acolo camere de supraveghere. O anchetă a pompierilor va stabili de la ce a pornit focul. Și polițiștii au deschis un dosar penal.

În spațiul cuprins de flăcări nu s-au aflat droguri, bani sau alte obiecte de valoare

––––––––––––––––––––-

Pompierii se luptă cu un incendiu care a cuprins subsolul unui depozit din Capitală. Din cauza fumului gros, degajat de la arderea mocnită, salvatorii nu au putut intra în clădire, în primele momente. În depozit se aflau probele poliției în mai multe dosare penale. Între timp, autorităţile verifică dacă focul a fost pus intenţionat.

Corpurile delicte care reprezintă probe în dosare sunt acele obiecte care sunt investigate criminalistic înainte de a fi aduse în depozit, însă este nevoie de ele pe parcursul întregului proces penal, pentru că oricând se poate cere o expertiză sau o contraexpertiză în proces și atunci este nevoie de acel obiect.

În incendiu au fost distruse aproximativ 50% dintre dosare.

Pompierii au spart controlat geamurile fostei fabrici de țigări pentru a degaja fumul, apoi, au dat cu apă în continuu pentru a controla flăcările.

În subsolul de aproape 3 mii de metri pătrați erau depozitate materiale combustibile, plastice, textile și hârtie. Au fost mobilizate, treptat, peste 18 autospeciale.

Intervenția a fost dificilă pentru că în curtea operatorului privat nu exista hidranți. Astfel, pompierii au fost nevoiți să facă drumuri dus-întors până la cea mai apropiată sursă de apă pentru a realimenta cisternele. Nicio persoană nu a fost rănită.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite