Ochi umflați, cocoașă și mâini asemănătoare cu ghearele: Descrierea dezvăluie cum vor arăta cei care muncesc de acasă peste 70 de ani
Modelul lor, numit Anna, are o cocoșă, ochi întunecați și umflați și mâini asemănătoare cu ghearele ca urmare a lucrului de acasă la computer.
„Anna prezintă multe efecte fizice din cauza utilizării consecvente a tehnologiei, a expunerii la ecran și a posturii proaste, precum și potențiale probleme de sănătate mintală”, a spus Furniture at Work.
Echipa a creat-o pe Anna în urma cercetărilor de la Universitatea din Leeds, care au descoperit că o treime dintre lucrătorii la domiciliu din Marea Britanie nu au spațiu de lucru dedicat acasă.
„Pentru a vizualiza efectele lucrului de acasă, fără a avea un loc adecvat, Furniture At Work a folosit cercetări științifice și a lucrat cu experți în domeniul sănătății”, a explicat Furniture At Work.
Lucrul din pat a costat-o pe Anna. I-a trasnformat spatele care a devenit cocoșat cu umerii ridicați, iar faptul că se uită la un ecran toată ziua i-a făcut ochii roșii și umflați.
Orele lungi cu mâna încolăcită în jurul mouse-ului i-au făcut degetele să se îndoaie într-o gheară permanentă.
Ea a căzut, de asemenea, victima creșterii în greutate, a unui sistem imunitar slab datorită aerului proaspăt insuficient, a anxietății și a depresiei.
Pe baza constatărilor, experții în sănătate îi îndeamnă pe cei care lucrează la domiciliu să ia măsuri pentru a rămâne sănătoși în timp ce lucrează de acasă.
Brian Clark, fondatorul United Medical Education, a declarat: „persoanele care muncesc de la distanță ar trebui să facă pauze regulate pentru a-și întinde și a mișca corpul pentru a evita durerile de spate și de gât”.
Sarah Gibson, directorul Proactive Healthcare, recomandă să urmați regula „20-20-20”.
„Respectarea regulii 20-20-20 este o modalitate excelentă de a vă îngriji ochii dacă petreceți perioade lungi privind ecranele”, a spus ea.
„Luați-vă ochii de la ecran la fiecare 20 de minute timp de 20 de secunde și concentrați-vă pe ceva aflat la 20 de metri distanță”.
Între timp, dacă lucrați în mod regulat de acasă, Clark vă sfătuiește să creați un spațiu de lucru dedicat.
El a adăugat: „Configurarea unui spațiu de lucru dedicat cu mobilier ergonomic este, de asemenea, importantă pentru stabilirea unor limite clare între muncă și timpul personal”.