O școală sătească a fost renovată în nouă ore de voluntari. În cele patru clase ale clădirii din satul Tântava învață 100 de elevi

5 septembrie 2024, 20:06 (actualizat 5 septembrie 2024, 22:33)

În doar 9 ore peste 100 de voluntari din București au reuşit să renoveze o scoală sătească din județul Giurgiu. Au pus pachet nou, au zugrăvit pereții şi au igienizat toaletele, iar la final au montat şi mobilierul. În cele 4 clase ale școlii din satul Tântava învață 100 de elevi. Mulți dintre dascăli sunt născuţi în sat şi au ales să îi învețe carte chiar pe copiii din aceeași vatră.

Mica școală, cu doar patru săli de clasă și o cancelarie, avea nevoie de multe îmbunătățiri. Ajutorul a venit de la voluntari din București. 100 de angajați ai unor companii s-au pus pe treabă și au reușit să termine totul rapid.

DAN GHEORGHE – jurnalist TVR: Zugrăvit pereti, vopsit uși, montat parchet, montat mobilier nou, igienizarea toaletelor, toate acestea au fost făcute în ziua de 3 septembrie, în numai 9 ore. Cei care au realizat acest putem spune record sunt peste 100 de voluntari din București, alături de cadrele didactice din această minunată școală.

La munca oamenilor s-a adăugat valoarea materialelor folosite pentru ca elevii să înveţe într-o scoală bună. Numai acestea au costat aproape 40.000 de euro.

ANDREEA CIMPOEŞU – manager de proiect, Asociaţia Playouth: A trebuit să ne coordonăm și să ne mișcăm foarte bine. Am ajutat și alte școli, însă acesta este unul dintre proiectele cele mai mari și cu cel mai mare număr de voluntari.

VLAD DOROFTEI – Asociaţia Playouth: Partea aceasta de voluntariat îi ajută să iasă din rutina de zi cu zi.

După ce școala a fost vopsită și curățată, profesorii au așezat pe bănci mici cadouri pe care elevii să le găsească atunci când se vor întoarce la cursuri.

BOGDANA PREDA – directoarea Şcolii gimnaziale din satul Tântava, judeţul Giurgiu: Suntem și o comunitate mică și cumva chiar suntem ca o familie, chiar dacă sună clișeic, dar ne știm cu toții
Mi-e tare drag să vin aici. Dintotdeuna mi-a plăcut
.

Dascălii spun că școala face cu adevărat parte din viața lor.

MATEI GHEORGHE- profesor de Matematică: Și eu am făcut școala aici. Când am venit în 1991 eram emoționat, pentru că am ajuns în sala în care am fost elev, chiar mă vedeam unde eram în bancă.

SOFIA NICHITA – învăţătoare: Am vrut să rămân în satul în care m-am născut, să predau aici. Tocmai pentru a da un exemplu acestor copii pe care îi educ de atâtea generații că se poate și de la țară să pleci și să ajungi ceea ce îți propui.

Satul Tântava se află la 20 de kilometri de București și are 1.000 de locuitori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite