Muzeul Ciocolatei. New Yorkul are o nouă atracție turistică

11 mai 2017, 16:21

Jacques Torres este maestru cofetar. Printre cei mai buni din lume: membru al Academiei Culinare Franceze, invitat al unor celebre restaurante cu stele Michelin, star de televiziune. Și are printre cele mai dulci pasiuni din lume: ciocolata, pentru care a înființat un muzeu de istorie.

Ciocolata a fost inventată, cred specialiștii, tocmai acum 5 mii de ani, de mayași, care o beau la ocazii speciale. Mult mai târziu, europenii s-au gândit să o solidifice.

Sigur, Torres nu uită să le spună vizitatorilor si că excesul nu face bine nimănui, că și ciocolata, ca atâtea alte lucruri pe lume, trebuie mâncată cu măsură. Dar celor mai entuziaști le arată chiar câteva din micile sale trucuri – secretele nu le dezvăluie.

Și oricum, muzeul ciocolatei de la New York are ceva în plus față de orice alt mare muzeu de artă sau atracție turistică: îți lasă gura apă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite