Microbuze școlare electrice și hibrid pentru școlile din țară, prin PNRR. Problema majoră: în mediul rural nu există infrastructură pentru alimentarea acestor vehicule
În comuna Moieciu din județul Brașov sunt 180 de elevi, înscriși la cele 8 unități de învățământ. Singurul microbuz școlar cu care erau transportați nu mai poate fi folosit, așa că primăria a solicitat Ministerului Educației 3 microbuze, însă nu ar vrea ca acestea să fie electrice.
La Prejmer sunt două microbuze școlare care deservesc liceul și școlile din comună. 100 de elevi au nevoie de transport către și de la școală. Primăria a solicitat și așteaptă de la Ministerul Educației să primească 3 microbuze – două de 16 locuri și unul de 26 de locuri.
În județul Brașov ar fi necesare 125 de microbuze, cu capacități de 8, 16 și 26 de locuri. Multe din mașinile folosite sunt mai vechi de 7 ani și ar trebui să fie înlocuite.
În comuna nemţeană Tazlău, e mare nevoie de un microbuz școlar. Localitatea se întinde pe malul unui râu și din capăt până la școală sunt de făcut câțiva kilometri.
Primarul îşi doreşte un microbuz hibrid sau electric.
1.860 de microbuze școlare electrice și 2.500 de microbuze școlare hibrid urmează să fie achiziționate prin PNRR.