Făina de greier se vinde și în România. Are o ușoară aromă de nucă și e bogată în proteine

24 ianuarie 2023, 21:16

Făina de greier se vinde cu 96,25 de lei kilogramul la un magazin online de produse bio. Din descriere aflăm că acest timp de făînă nu are gust, doar o ușoară aromă de nuca și e bogată în proteine. Ni se sugerează și cum o putem folosi – amestecată cu făînă de grâu poate fi o opțiune în prepararea pâinii, a biscuiților, a prăjiturilor, supelor sau chiar în omletă.

Dr. SIMONA CARNICIU, nutriționist: „Poate să fie foarte avantajos pentru persoanele care sunt vegetariene, pentru persoanele care nu pot consumă foarte mulţi carbohidraţi, cum ar fi – de exemplu – persoanele care ţîn o cură de slăbire, care urmează o dietă pentru diabet zaharat, crescând sau schimbând raportul între făina albă şi făina de greier, este normal să fie în produsul finit mai multă proteină cu un conţinut mai redus de carbohidraţi”

Nu toată lumea este deschisă la aceste noi provocări culinare. Chiar dacă nutriționiștii susțîn că este bună pentru dietă, prea puțini sunt gata să încerce preparate care conțîn făînă de greier.

PETRE DAEA, ministrul Agriculturii (preluare A3 – 21 august 2022:) „Nu mâncați făînă de greieri! Ce căutați cu greierii? Lăsăți-i să cânte acolo unde sunt! Noi mâncăm ce trebuie să mâncăm. Mâncăm sarmale, mâncăm cârnați, mâncăm ouă de găînă. N-o să înlocuiți acuma ouăle de găînă cu vreun vierme. N-are rost să faceți un asemenea efort”

Greierele de casă este a treia insectă care a fost aprobată pentru consum în Uniunea Europeană. În vara lui 2021 a fost emisă aprobarea pentru viermele galben uscat, iar în noiembrie anul trecut pentru lăcusta călătoare. Potrivit organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură, aceste insecte sunt o sursă de alimentaţie hrănitoare şi sănătoasă cu un conţinut bogat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite