„E foarte greu să avem grijă de igiena noastră”. Studenții de la Politehnica București care stau în cămine nu au căldură și apă caldă
Studenții de la Politehnica București care stau în cămine nu au căldură și apă caldă de mai bine de două săptămâni. Așa că mulți au decis să plece acasă, de teamă că își pun sănătatea în pericol chiar în prag de sărbători. Cei care au rămas fac un apel la autorități să termine mai repede lucrările. Iar Universitatea anunță că va căuta alternative pe termen lung.
„Când vine apa caldă? Nu uităm pe aplicație și vedem că s-a amânat termenul”
Finta Mălina, studentă la Facultatea de Energetică: Părinții își fac griji mai ales din punct de vedere al sănătății și încep să ne îndrepte spre chirii. Chiar dacă sunt mai scumpe, dar nu avem ce să facem.
Elisa Olaru, jurnalist TVR: Caloriferele sunt reci. De mai bine de 2 săptămâni, studenții de la Politehnică dârdâie de frig și nu pot nici măcar să se spele. Din acest motiv, mulți dintre ei aleg să plece acasă, pentru că aici nu au condiții.
Teofil Bozian, student la Facultatea de Energetică: E foarte greu să avem grijă de igiena noastră. E greu să ne spălăm, încercăm cu fierbătoare să ne încălzim apă.
Marian Manole, reprezentant al studenţilor din Facultatea de Energetică: Studenții sunt foarte nemulțumiți. Tocmai din acest motiv am ales să facem un demers. Sperăm ca domnul primar general al Capitalei să pună presiune asupra Termoenergetica pentru a urgenta remedierea acestor avarii.
Termoenergetica lucreaza la remedierea avariilor și dă ca termen de finalizare sfârșitul săptămânii.
Adrian Teodorescu, director Termoenergetica: Motivat de starea de degradare a acestei magistrale, ea a fost prinsă în programul operațional de infrastructură mare pe obiectivul 7 din lotul 2, urmând ca imediat după încheierea sezonului, în primăvara anului viitor, aceasta să fie înlocuită cu totul, astfel încât, iarna viitoare, să nu mai existe probleme în zona Complexului Studențesc Regie.
Reprezentanții Universității Politehnica spun că se așteptau ca aceste lucrări să înceapă mai devreme și susțin că anul viitor vor investi 2 milioane de euro în propriul sistem de încălzire.
Mihai Corocăiescu, director administrativ, Universitatea Politehnică din Bucureşti: Vrem să montăm două minicentrale aferente fiecărui punct termic al nostru. Din resursele universității vom prioritiza investițiile către centralele noastre în detrimentul reabilitării altor cămine. Noi sperăm că de la 1 septembrie, cel târziu 1 octombrie 2025, să avem propriul agent termic.
Mii de studenți din 24 de cămine sunt afectați de avarii încă de la începutul anului universitar.