Dezlegarea la pește, bucuria pofticioșilor. Piața volantă, o sursă numai bună pentru cei care nu au vrut să intre în bucătărie într-o zi de sărbătoare
Scrumbii au cumpărat cei mai mulți dintre bucureștenii care au trecut prin piața volantă din Parcul IOR. Nea Ghiță, așa cum îl cunosc toți clienții, a gătit 400 de porții de borș şi câteva sute de kilograme de peşte la grătar.
Toate preparatele au fost numai bune pentru masa de Florii, mai ales pentru cei care nu au vrut să intre în bucătărie într-o zi de sărbătoare sau să stea în fumul de grătar.
După ora prânzului, coada de la peşte s-a mutat la gogoși. Pufoase și dulci, cu dulceață sau brânză, scovergile au fost frământate și coapte sub ochii clienților.
Încântați de gustul mâncărurilor tradiționale, bucureștenii și-au comandat preparate și pentru masa de Paști: cozonaci plini cu nucă și stafide, plăcinte moldovenești poale-n brâu, brânzeturi și nelipsitele preparate din miel. Prețurile sunt comparabile cu cele din piețele mari.