Chirurgi clujeni întorși din străinătate, determinați să facă sistemul medical mai bun. Colectivul primitor și investițiile de ultimă generație, două dintre motivele care i-au convins că nicăieri nu e mai bine ca acasă
Medicul Olimpiu Boța este specialist în chirurgie plastică și estetică. 12 ani a profesat în Germania, la unități medicale cu renume. Dar a decis să se întoarcă, la Cluj, în locul unde și-a început cariera. La Spitalul Clinic Județean de Urgență a găsit tot ce și-a dorit pentru a oferi pacienților cea mai bună îngrijire.
Tot din Germania, după 11 ani, s-a întors și doctorul Bogdan Sava. Lucrează acum în Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală. În curând, va face, alături de colegii săi, o nouă intervenție destinată pacienților cu AVC. Deocamdată, o asemenea procedură e posibilă în mult prea puține centre din țară. Vrea să le redea acestor bolnavi dreptul la o viață normală.
Pe medicul Horațiu Coman l-am întâlnit în februarie în clinica de radiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca. Este medic primar chirurgie vasculară. Se pregătea atunci de o intervenție în premieră națională. Doctorul, născut la Alba Iulia, a învățat la UMF Cluj, iar în 2011 a plecat în Germania. Mai bine de un deceniu a lucrat și s-a specializat alături de cei mai buni chirurgi, iar anul trecut s-a întors la Cluj. Împreună cu alți colegi dezvoltă o ramură a chirurgiei mai puțin cunoscută la noi.
Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a fost înființat în 1948 și este unul dintre cele mai mari din România. Are 1.592 de paturi, organizate în 34 de secții clinice.