Case modulare, pereţi mobili, paturi pliabile, soluţii imobiliare mai ieftine

24 mai 2024, 19:30

Prețurile tot mai mari la case și apartamente și dobânzile ridicate îi determină pe mulți români să cumpere locuințe mai mici, dar cu soluții de eficientizare a spațiului. Pereții mobili sau paturile pliabile sunt doar câteva dintre metodele inedite pe care le propun dezvoltatorii, pentru a câștiga mai mult loc. Și casele modulare au devenit tot mai căutate.

Adrian Andreescu vrea să cumpere un apartament cu trei camere în București. A venit la cel mai mare târg imobiliar, de la Palatul Parlamentului, să compare ofertele dezvoltatorilor.

Cum locuințele s-au scumpit în ultima perioadă, ia în calcul să achiziționeze și un apartament cu două camere, dar cu dotări cu ajutorul cărora poate obține mai mult loc.

Adrian Andreescu, client: Dacă apeși pe o telecomandă se ridică patul, dacă apeși pe asta se duce peretele, da? Deci viitorul cam ăsta o să fie. Genul ăsta de case smart.

Pereții mobili și paturile pliabile sunt câteva dintre soluțiile propuse de către dezvoltatori, pentru a câștiga spațiu.

Cristina Ţirea, director de vânzări, devoltator imobiliar: Cu ajutorul peretului mobil, din două camere poți obține una singură. Poți să te bucuri pe timpul zilei de întreg spațiul, nu te mai simți îngrădit.  Patul se ridică la tavan și automat eliberează în cursul zilei o cameră care altfel stă închisă.

Aniela Cristolovean, manager, companie specializată în soluţii de eficientizare a spaţiului: Există cerere. Deja avem câteva sute de produse implementate pe piață. Patul mobil începe de la 4.500 de euro. Iar pentru peretele mobil prețurile încep de la 3.200 de euro.

În ultimii ani a crescut interesul și pentru casele modulare.

Costin Mazilu, client: Casele modulare sună interesant, mai ales că ai avea mai multă liniște, dacă îți iei și într-o zonă mai aerisită. Nu ești aglomerat. Nu ai vecini deasupra, nu ai vecini dedesubt.

Ramona Ganea, vicepreşedinte, Asociaţia Dezvoltatorilor Imobiliari „URBANIS”: Există un interes crescut pentru astfel de locuințe. În primul rând, ele sunt eficientizate din punct de vedere al izolației și, de asemenea, timpul pentru constuirea unui asemenea imobil este mult mai scurt, față de consturirea unuia convențional. Dacă vorbim despre cele din container, vorbim de prețuri începând cu 6.000 de euro.

Prețurile locuințelor au fost mai mari, în medie, cu 14% în aprilie, decât în perioada similară a anului trecut. Așa că dezvoltatorii încearcă să atragă clienți cu oferte speciale.

Cristina Bercea, reprezentant, Târgul Naţional Imobiliar: Vorbim despre reduceri între 2.000 și 5.000 de euro la apartamente, fie reduceri de 10.000 de euro pentru vile. De asemenea, există și varianta de a plăti în rate direct la dezvoltator sau rent to buy. Stai în chirie timp de un an, verifici dacă îți place imobilul și ulterior poți să îl cumperi.

Cea mai ieftină locuință vândută la târg e o garsonieră din zona de sud a Capitalei, care costă circa 40.000 de euro. Iar cea mai scumpă, o vilă de lux, pe o insulă în Dubai, în valoare de 10 milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite