Cârnăciori cu afine, cremă cu smochine și rubarbă, bere cu melatonină, preparate concepute de studenţi şi prezentate în cadrul unui festival la Cluj

30 mai 2025, 19:57

Cârnăciori artizanali cu afine, cremă tartinabilă cu smochine și rubarbă, bere cu melatonină sau turtă dulce cu plante medicinale. Nu este meniul unui restaurant, ci preparatele concepute de studenţii de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, pentru lucrările lor de licență. Produsele inovative au fost prezentate în cadrul unui festival în care tinerii şi-au arătat pe deplin creativitatea și competențele practice.

Festivalul Alimentului a reunit peste 50 de produse alimentare inedite, împărțite în patru secțiuni: produse din carne, lactate, panificație, patiserie și băuturi. Berea roșie cu melatonină a stârnit curiozitatea multora.

Lângă o bere rece, propunerea studenţilor de la Tehnologia Alimentelor ar fi un platou pe care sa se găsească şi cârnăciorii cu afine.

Pasionaţii de gastronomie arată că fructele se pot îmbina armonios cu orice alt produs cum ar fi…brânza.

În loc de apă, o studentă a ales să folosească suc de morcovi ca să frământe o pâine.

Produsele înscrise la Festivalul Alimentului au trecut printr-o jurizare riguroasă. Reprezentanții unor companii de prestigiu din industria alimentară, interesați de potențialul inovator al acestor creații, au degustat produsele, iar fiecare student a avut trei minute la dispoziție să-și prezinte proiectul.

Evenimentul de la Cluj a fost la cea de-a 13-a ediție.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite