Ateliere tradiționale de vară pentru copii și adolescenți, în Muzeul Satului din București. Programul se desfășoară de 32 de ani
Copiii care nu au bunici la ţară au, de 32 de ani, posibilitatea să participe la programe educative organizate pe uliţele Muzeului Satului din București. Peste 20.000 de copii au avut ocazia să înveţe de la meșterii populari, din 1992 şi până acum, taina prelucrării lutului, a lemnului şi a țesutului. Mai mult decât atât, au descoperit lumea satului românesc, cu istoriile și legendele sale.
Grădinile caselor din Muzeul Satului s-au transformat, din 8 iulie, în ateliere.
Gherghefele i-au atras pe adolescenți. Ei au fost ghidaţi de un meșter popular din județul Argeș.
În altă grădina, copiii învață să încondeieze ouă. Marioara și Elena, mamă și fiică, au coborât de la Câmpulung Moldovenesc să le arate copiilor din Capitală cum se se face artă pe coaja unui ou.
Școala din Muzeu a marcat viitorul multor elevi. Raluca a venit aici încă de la prima ediție, în 1992, pe când avea șase ani. Acum este ea însăși instructor pentru alte generații, în atelierul de podoabe populare.
Printre vizitatori am întâlnit-o și pe Olivia, născută în California. Mama e româncă și a adus-o în Muzeul Satului, ca într-o lecție de viață.
Actuala ediție a taberei Vara pe Uliță se va încheia pe 2 august.