Aglomerație pe bulevardele adiacente, după ce au început lucrările pentru înlocuirea planșeului din Piața Unirii din Capitală

11 iunie 2025, 19:01

Odată cu lucrările pentru înlocuirea planșeului din beton care susține aproape toată intersecția din Piața Unirii din Capitală, a început și aglomerația pe bulevardele adiacente. Timp de 3 ani, cât va fi șantierul deschis, se vor aplica treptat restricții de circulație. Șoferii încearcă să ocolească zona, dar dau de coloane și pe celelalte rute.

Cu răbdare multă și carburant suficient. Doar așa pot șoferii să se descurce în centrul Capitalei, acolo unde aglomerația este și mai mare de când au început lucrările la planșeul Unirii.

Pe bulevardele din jur se formează coloane fără sfârșit de mașini. Iar trei ani de acum înainte zona ar trebui pe cât posibil ocolită.

Dragoş Porojnicu, jurnalist TVR: Placa din beton care susține o parte din Piața Unirii va fi înlocuită, după ce pământul de deasupra ei va fi excavat. Lucrările vor costa 160 de milioane de euro și sunt finanțate din fonduri europene alocate de Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării.

Structura are 32 de metri lățime şi lungime de 360 de metri. Ea dirijează în subteran cursul râului Dâmbovița.

În prezent, are grinzile fisurate, cu armături corodate și rupte pe alocuri, dar și infiltrații, defecte de execuție și mucegai.

Pe șantierul deschis în zona Parcului Unirii, lucrările se desfășoară deocamdată în ritm alert, doar cu câteva camioane și excavatoare care decopertează și cară pământul.

Marius Coaje, reprezentantul Primăriei Sectorului 4: Se scoate tot materialul vegetal de aici, tot excedentul de pământ și se înlocuiește această placă veche de pământ cu un planșeu nou. Toate proiectele derulate de noi au fost finalizate la timp.

Necesitatea intervenției în regim ce urgență a apărut după ce specialiștii au experizat placa de beton, veche de aproape 100 de ani, și au încadrat-o în starea tehnică IV-nesatisfăcător din V posibile. La cinci, se închide circulația.

Dragoş Dincă, prof. univ. SNSPA: Este important ca termenul de 3 ani să fie respectat, să se asigure înaintarea și constructorii să respecte termenii de livrare și să sperăm că nu sunt alte lucrări neestimate în acest moment, care să împiedice realizarea în termen a ceea ce și-au propus.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, în prima etapă va fi afectat doar traficul pietonal, adică oamenii nu vor mai putea traversa Parcul Unirii, în etapa a doua se va închide Splaiul Independenței pe sensul Podul Izvor – Piața Unirii, iar în etapa a treia, traficul rutier din direcția Bulevardul Eroilor – Bulevardul Corneliu Coposu va fi deviat pe Bulevardul Libertății și apoi pe Bulevardul Unirii.

În paralel cu refacerea din temelii a Planșeului Unirii, se vor derula în zonă alte două proiecte importante de infrastructură: consolidarea Pasajului Unirii și joncțiunea liniei de tramvai între Piața Sf. Vineri și Piața Unirii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite