David Popovici se califică în finala de 200 metri liber, la C.E de Înot Juniori. Aur la ștafetă 4x100m liber, pentru România. Cursele, transmise în direct la TVR 1

David Popovici pentru ultima oară la CE de Juniori
David Popovici pentru ultima oară la CE de Juniori
5 iulie 2022, 08:46

ACTUALIZARE – România a câștigat medalia de aur, marți, în proba de ștafetă 4×100 metri liber masculin din cadrul Campionatului European de înot pentru juniori, care are loc între 5 și 10 iulie la Complexul Sportiv de Natație din Otopeni.

David Popovici, Vlad Stancu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu au încheiat cele opt lungimi de bazin cu timpul de 3:18.93 minute.

ACTUALIZARE – David Popovici a terminat primul în a doua semifinală la 200 de metri liber cu timpul 1.47.93 și va lupta pentru aur, în finala de mâine, ce poate fi văzută pe TVR 1.

David Popovici, 17 ani, a câştigat a doua semifinală de la 200 m liber, cu timpul de 1min47sec93sutimi, dar a acces în finală cu al doilea timp, fiind depăşit de italianul Lorenzo Galossi, care s-a impus în prima semifinală cu 1min47sec73sutimi. Finala probei de 200 m liber are loc miercuri de la ora 17:07.

 

La 50 m spate fete, Rebecca Aimee Diaconescu a ocupat locul 4 în a doua semifinală şi a prins ultimul loc în finală cu timpul de 29sec34/100. Finala de la 50 m spate fete este prevăzută miercuri de la ora 17:14.

A doua reprezentantă a noastră în semifinalele acestei probe, Aissia Claudia Prisecariu, a ocupat locul şapte în prima semifinală, cu 29sec83/100, şi nu a prins finala.

––

ACTUALIZARE David Popovici s-a calificat primul în semifinale în proba de 200 de metri liber cu timpul 1:48:75. Cursa lui David a fost transmisă în direct la TVR INFO. După ora 17.00, semifinala de la 200 de metri liber poate fi urmărită în direct la TVR 1.

David Popovici, 17 ani, triplu campion european de juniori, îşi va apăra titlurile la 50 m, 100 m şi 200 m liber, la care se adaugă prezenţa în ştafetele de 4×100 m liber, 4×100 m liber (mixt) şi 4×200 m liber.

––

500 de sportivi din 42 de ţări se întrec pentru medalii la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori 2022 de la Otopeni. Evenimentul este transmis în direct la TVR 1, în perioada 5-10 iulie, de la ora 17.00.

 

 

La început de iulie, sportul care a făcut să răsune Imnul României la Budapesta se mută în ţara noastră. În premieră, Complexul Olimpic de Natație Otopeni găzduieşte Campionatele Europene de Înot pentru Juniori. Alina Alexoi şi Cristian Mîndru ne însoţesc în turneul european, comentând transmisiunile în direct de la TVR 1.

Competiţia este preluată şi pe TVR Moldova (5-10 iulie, de la miezul nopţii).

De asemenea, cele mai importante momente ale probelor de concurs le vom vedea în jurnalele şi ediţiile speciale difuzate pe TVR INFO.

Dublu campion mondial la Budapesta, David Popovici înoată acum acasă, pentru ultima oară la juniori. Competiţia celor mai buni tineri înotători din Europa este aşteptată în toate ţările de pe continent. Vârstele de participare sunt între 14 şi 17 ani, iar ţara noastră este reprezentată de 12 fete şi 14 băieţi.

Campionatele Europene organizate de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern beneficiază de condiţii excelente de desfăşurare în ţara noastră – baza sportivă de la Otopeni este construită la cele mai înalte standarde şi deţine un bazin olimpic de înot, unul de sărituri în apă și încă trei bazine pentru recuperare și încălzire.

VEZI ȘI De marți până duminică, la TVR 1, Europenele de natație pentru juniori, în direct de la Complexul Olimpic de Natație Otopeni

Concurenții au trecut de emoțiile calificărilor la Europenele de juniori de la Otopeni, transmise în direct la TVR. David Popovici, în fruntea sportivilor din România

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite