Ce au găsit medicii militari când au ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Suceava

11 aprilie 2020, 19:13

Numărul cazurilor care au nevoie să ajungă în aceste unități a crescut constant. De asta se tem și medicii militari de la Suceava care se chinuie să pună pe picioare spitalul.

Recunosc că au găsit, când au ajuns acolo, furtună perfectă: puțin personal, haos în organizare și oameni disperați, ajunși la capătul puterilor.

Mai grav e că nu era nimeni să dea măcar un pic de speranță. Spitalul este acum condus de un medic militar și tot în unitate lucrează și un secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Stres și epuizare. Asta au găsit doctorii militari când au ajuns la spitalul județean de urgență din Suceava. În unitatea medicală doar 10 la sută din personal mai puteau avea grija pacienților. Toți, angajați și bolnavi, erau speriași și la capătul puterilor.

Medicii militari spun că unul din obiectivele lor a fost să formeze o echipă care să funcționeze în condițiile unui război biologic.

Medicii militari au făcut și un bilanț în urma testărilor făcute. 405 teste au ieșit negative, 200 de angajați care au fost declarați vindecați.

Potrivit estimărilor făcute de noua conducere militară, în vârful epidemiei ar putea fi nevoie de 760 de paturi pentru bolnavii de coronavirus, din care 10-15 la sută ar putea ajunge la Terapie Intensivă.

În procesul dificil pe care îl au la spitalul de la Suceava, medicii militari se bazează pe cunoștințele și experiența acumulate în misiunile NATO, cele de medicină operațională, răspunsuri în situații de criză și incidente biologice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite