Autoritățile, pe urmele italianului infectat cu coronavirus. Primăria unde acesta și-a plătit taxele a fost închisă

27 februarie 2020, 19:39

Drăguțești din Gorj este una dintre comunele în care a ajuns italianul diagnosticat cu noul coronavirus. El a mers la primăria din localitate ca să-și plătească impozitele. Acum, accesul locuitorilor în instituție este restricționat. Iar patru funcționari sunt izolați la domiciliu.

În primărie, localnicii au avut acces doar pe hol. Toate încăperile au fost dezinfectate.

Cetățeanul italian în vârstă de 71 de ani, diagnosticat la Rimini cu noul coronavirus, are mai multe proprietăți în comuna gorjeană Drăguțești. Autoritățile se tem că acesta ar fi infectat mai multe persoane pentru că a participat la o petrecere dar și la o partidă de vânătoare.

Două femei din Vâlcea au anunțat autoritățile că au călătorit cu acelaşi avion în care a fost și cetățeanul italian de 71 de ani diagnosticat la Rimini cu virusul COVID 19. Ambele au fost internate în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Râmnicu Vâlcea.

Alţi 30 de locuitori din Vâlcea sunt izolaţi la domiciliu. Ei s-au întors din Italia în urmă cu mai multe zile, dar cei mai mulți au anunţat autorităţile abia miercuri. Aceștia ar putea fi cercetați penal.

Și un bărbat din localitatea Bărcănești, județul Prahova, care s-a întors din regiunea italiană Veneto, a acuzat o stare de rău. Tânărul s-a refugiat în locuința mamei sale pentru a nu-și pune în pericol fetița. Și apoi a fost preluat de un echipaj special al ISU, care l-a transportat la spital.

În Olt, Consiliul Județean va alocă bani din fondul de rezervă pentru cumpărarea de materiale sanitare, aparatură și chiar locuințe modulare, pentru persoanele aflate în carantină.

Și în Teleorman, un copil de 10 ani a ajuns la spital cu febră. Tatăl sau s-a întros de curând din Lombardia, unde există focare de coronavirus și rămăsese izolat la domiciliu. Medicii i-au luat probe băiatului și le-au trimis la Institutul Matei Balș din București.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite