Cod roşu de vreme rea şi restricţii de circulaţie în Grecia. Ministerul de Externe a emis atenţionare de călătorie

30 septembrie 2018, 10:32

Cele mai afectate regiuni din Grecia sunt Peloponez, Insulele Ionice şi Attica.

Televiziunile locale au difuzat imagini cu străzi inundate din Corint care s-au transformat în adevărate râuri. Valuri masive au lovit oraşele de coastă din această regiune.

Rafalele de vânt sunt extrem de puternice, plouă neîncetat, iar mercurul a coborât în termometre până la 10 grade, temperatură neobișnuită pentru această perioadă în Grecia.

Pompierii au primit zeci de apeluri prin care au fost solicitaţi să intervină pentru îndepărtarea copacilor căzuţi dar şi pentru a ajuta la evacuarea persoanelor rămase captive în maşini şi în casele inundate.

Autorităţile elene au anunţat închiderea unor drumuri naţionale: Athens-Korinthos (în apropiere de Kinetta); Korinthos-Kalamata; Elefsina-Thiva; Argos-Nafplio; Karaiskakis (în regiunea Pireu).

Iar pe Aeroportul Internaţional ‘Eleftherios Venizelos’ din Atena se înregistrează întârzieri ale curselor aeriene.

Pe mare, viteza vântului a atins 100 de kilometri pe oră și s-au format valuri uriașe, de până la 10 metri.

În principalele porturi circulaţia ambarcaţiunilor a fost suspendată.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro,www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ‘Călătoreşte în siguranţă’ (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precizează comunicatul citat.

Potrivit MAE, detalii despre evoluţia vremii se pot obţine accesând http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/GR-Grecia.html şi http://www.hnms.gr/emy/en/index_html

După ce a produs haos în Grecia, Zorba se îndreaptă acum spre Turcia. Autorităţile au emis alertă de ploi torenţiale şi vânt deosebit de puternic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă