Sicriul cu trupul Reginei Elisabeta a II-a a ajuns la Palatul Buckingham, reședința regală din Londra. Oamenii au așteptat în ploaie sosirea cortegiului funerar

13 septembrie 2022, 07:35

Momente pline de emoție la Londra, unde sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a a ajuns la Palatul Buckingham. Palatul, care a fost reședința Reginei în cei 70 de ani de domnie, a devenit acum un loc de pelerinaj pentru mii de oameni care au așteptat, în ploaie, sosirea cortegiului. Mașina mortuară în care se afla sicriul, înfășurat în drapelul regal, cu o coroană de flori deasupra, a trecut pe lângă numeroșii londonezi care au adus un ultim omagiu fostei lor suverane. Cortegiul a fost așteptat la Buckingham de Regele Charles al III-lea, de soția lui, Camilla, dar și de prinții William și Harry, și soțiile Kate și Meghan.

Regele Charles al III-lea a sosit din Irlanda de Nord, la Londra. Ultimul drum al Reginei Elisabeta a doua spre Palatul Buckingham a început în Scoția, unde supușii scoțieni au putut să o omagieze pe parcursul zilelor trecute. Sicriul a fost transportat la Londra cu un avion al Aviației Regale Britanice. Fiica reginei, Anne, și soțul ei au făcut parte din cortegiul funerar. Aparatul a aterizat pe un aerodrom militar de lângă Londra, unde cortegiul a fost întâmpinat de premierul Liz Truss și de ministrul Apărării.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE Sicriul cu trupul Reginei Elisabeta a II-a a ajuns la Palatul Buckingham, reședința regală din Londra. Mii de oameni au așteptat cortegiul funerar.

UPDATE Mulțimea așteaptă la Palatul Buckingham sosirea cortegiului funerar al Reginei Elisabeta.

(w500) Mulțimea

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a a ajuns la Londra.

UPDATE Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a ajuns la Londra.

UPDATE Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a a părăsit Scoția și va ajunge la Londra, unde urmează să fie depus în această noapte la Palatul Buckingham.

UPDATE Cortegiul funerar a ajuns la aeroportul din Edinburgh, sicriul cu trupul Reginei Elisabeta a II-a va fi transportat la Londra, cu o aeronavă militară. El este însoțit pe traseu de Prințesa Anne.

UPDATE Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a a fost scos din Catedrala St. Giles, pentru a fi transportat la Londra.

UPDATE Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a plecat din Scoţia către Anglia. Acesta va fi transportat cu un avion militar, apoi va fi depus la Palatul Buckingham. Vlad Ungar, trimisul special TVR la Londra, vine cu detalii:

UPDATE Regele Charles al III-lea se află în Irlanda de Nord, unde primește condoleanțe din partea autorităților de la Belfast

UPDATE Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a va ajunge la Londra la ora 19.00 (ora României), va fi adus cu o aeronavă militară, iar de la aeroport și până la Palatul Buckingham, pe tot traseul pe care îl va parcurge cortegiul, traficul va fi complet închis, a transmis Vlad Ungar, de la Londra, pentru TVR Info. Sicriul va rămâne la Buckingham timp de aproximativ 22 de ore. Mâine, în jurul prânzului, sicriul va fi urcat pe un afet de tun și cortegiul se va îndrepta spre Westminster Hall, locul în care londonezii își vor putea lua rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a.

Scoţienii își plâng regina, dar se bucura că își vad regele. După ce s-a adresat parlamentarilor britanici, pentru prima oară în calitate de monarh, Charles al III-lea a plecat in Scotia, unde a condus procesiunea care a purtat sicriul mamei sale până la catedrala St. Giles din Edinburgh. Acolo s-a format o coada uriașă pentru că mii de scoțieni au venit sa se reculeagă la căpătâiul celei care le-a fost regina 70 de ani.

Oamenii au rămas alături de Regină la Catedrala St Giles din Edinburgh și peste noapte.

Înainte ca supușii să aibă acces, în catedrală a avut loc o slujbă religioasă, în prezența regelui Charles al III-lea,  a Reginei Consoarte și a celorlalți trei copii ai reginei.

Deasupra sicriului Reginei din Catedrala St Giles din Edinburgh se află Coroana Scoției.

Datează din timpul domniei lui James al V-lea, care a fost rege al Scoției din 1513 până la moartea sa în 1542.

Este cea mai veche bijuterie a coroanei din Regatul Unit.

Este fabricat din aur scoțian – cu pietre prețioase, pietre prețioase și perle scoțiane de apă dulce.

Sicriul Reginei va rămâne la catedrală până la ora locală 17 (19 – ora României), marți, înainte de a începe călătoria către Londra.

Trupul neînsufleţit al reginei Elisabeta a II-a urmează să fie transportat marţi de la Edinburgh la Londra cu un avion la bordul căruia se va afla prinţesa Anne, singura fiică a suveranei. De la aeroport, unde vor fi prezenţi Regele Charles al IIIl-ea şi membri ai familiei regale, sicriul va fi dus la Palatul Buckingham.

După Palatul Buckingham, sicriul va ajunge apoi la Westminster Hall, unde regina va rămâne timp de patru zile.

Regele Charles al III-lea și Camilla, Regina Consoartă, merg, marți, în Irlanda de Nord, ca parte a unui turneu în Marea Britanie.

Regele se întâlnește cu liderii de partid în parlamentul Irlandei de Nord și va primi un mesaj de condoleanțe din partea președintelui Adunării.

Un minut național de reculegere va avea loc duminică la ora 20:00 – în noaptea dinaintea înmormântării Reginei din Westminster.

Cortegiul funerar al Reginei este așteptat la Londra cu un covor de flori.

Când ajungi în Green Park și vezi marea de flori care s-a revărsat iți dai seama că regina Elisabeta nu e doar monarhul și mama pe care a pierdut-o Charles sau bunica lui William ci o bunica a națiunii. Toți britanicii care vin spun că au pierdut pe cineva ca un membru al familiei.

Oamenii au stat la coada să depună flori pentru Regina care i-a slujit 7 decenii.

În tot acest timp la câteva sute de metri distanță, în reședința oficială a familiei regale, tradițiile vechi de sute de ani au fost reluate, acum, în cinstea noului monarh.

Viața la Palatul Buckingham merge înainte, ceremonia de schimbare a gărzilor se desfășoară în mod obișnuit și e un mic prilej de bucurie pentru localnici și turiști, în condițiile în care, după moartea Reginei, Londra a fost cuprinsă de un val de tristețe. Singura diferență e că acum nu trec gărzile Reginei, ca în ultimii 70 de ani, ci gărzile Regelui.

La Londra au fost luate măsuri de securitate.

O cerere fără precedent pentru călătorii este așteptată la Londra săptămâna aceasta, în special de miercuri, când publicul va avea prima oportunitate de a vedea sicriul Reginei.

Furnizorii de transport spun că planificarea călătoriilor va fi esențială, deoarece unele zone vor fi excepțional de aglomerate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite