Trei persoane, între care un avocat, arestate preventiv într-un dosar de înşelăciune în domeniul imobiliar. Prejudiciu de peste un milion de euro

Trei persoane, între care un avocat cunoscut în municipiul Ploieşti, au fost arestate preventiv, marţi seară, într-un dosar de înşelăciune în domeniul imobiliar cu un prejudiciu de peste un milion de euro. Ei au fost acuzați că au înșelat zeci de persoane pe care le-au convins să plătească integral mai multe apartamente pe care apoi le-au revândut. Chiar și de cinci ori la rând. Totul cu ajutorul unor notari și a unui avocat.
Surse judiciare au declarat, pentru Agerpres, că judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Ploieşti a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a avocatului Vlad Nichita şi a doi reprezentanţi ai dezvoltatorului imobiliar, care sunt membri ai aceleiaşi familii (mamă şi fiu).
În cazul celeilalte persoane pentru care s-a cerut arestarea preventivă, un notar, instanţa a dispus măsura arestului la domiciliu, au precizat sursele citate.
Potrivit unui comunicat emis anterior de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, în acest dosar au fost efectuate 15 percheziţii domiciliare la sediul unor dezvoltatori imobiliari din complexurile de locuinţe White Tower şi City Gate din Ploieşti, birouri notariale şi cabinete de avocatură, fiind puse în executare opt mandate de aducere.
Cel puțin 16 persoane au fost înșelate și păgubite în dosarul anchetat acum de procurori. Oamenii au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente în două complexuri rezidențiale, dar nu au intrat niciodată în posesia locuințelor. Când și-au dat seama că ceva este în neregulă au cerut explicații.
Anchetatorii spun că frauda a început chiar din anul 2016, când au demarat lucrările pentru două complexe rezidențiale. Potrivit procurorilor, dezvoltatorii au reușit un record: construirea unui bloc cu 30 de apartamente în plus faţă de numărul prevăzut în autorizaţia de construire. Iar în timp, locuințele și parcările aferente ar fi fost fost vândute chiar și de 5 ori.
Procurorii spun că întreaga escrocherie a fost girată de avocatul cu care lucrau dezvoltatorii imobiliari. În același dosar au fost făcute primele verificări în urmă cu zece luni. S-au făcut mai multe percheziții în Prahova și în București. Păgubiții speră ca în final să își poată recupera în totalitate banii.