Telemunca și efectele asupra psihicului. Unii angajați nu mai fac diferența între orele de program și timpul liber

7 noiembrie 2021, 15:30

Alina Stan lucrează ca manager de resurse umane într-o companie multinațională. Încă de la începtul pandemiei, biroul ei s-a mutat acasă. Schimbare care a venit cu mai multe provocări pe plan personal și profesional.

Unele companii, tocmai pentru a-și proteja angajații care lucrează de acasă, derulează programe care vin în sprijinul acestora.

Un raport recent al Agenției Europene privind Securitatea în Muncă arată că telemunca a expus salariații la afecțiuni fizice, dar și psihice din cauza izolării și conflictului dintre viața personală și cea profesională.

Telemunca înseamnă în multe situații muncă peste program, ore suplimentare neplătite și muncă la ore neregulate, pentru a face față activităților sau pentru a arăta angajatorilor disponibilitatea. Acest comportament, spun specialiștii, poate avea consecințe asupra sănătății.

Același raport vine și cu soluții pentru ca telemunca să fie mai bine reglementată pe viitor, mai ales că va fi cea mai răspândită formă de lucru char și după pandemie.

Printre recomandări se numără dezvoltarea de strategii de prevenție și politici mai clare ale companiilor pentru acest fel de funcționare a angajaților.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Munca de acasă aduce kilograme în plus