Tânăr de 20 de ani, prieten cu Vlad Pascu, găsit decedat. A murit după o presupusă supradoză transmisă live pe TikTok
Un tânăr, în vârstă de 20 de ani, a fost găsit mort de supradoză într-o locuință din Sectorul 2. Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba de unul dintre prietenii lui Vlad Pascu, cunoscut sub porecla „Castron”.
Rareș Ion, zis Castron, a murit la doar 20 de ani, după ce a participat la un live pe TikTok alături de Tudor Duma, zis Maru. Cei doi ar fi consumat substanțe interzise în timpul filmării, potrivit comentariilor de pe TikTok ale celor care au văzut scenele de dinaintea tragediei.
La scurt timp după ce Rareș s-a stins din viață, Maru a vorbit din nou cu urmăritorii lui și le-a transmis că tânărului i s-ar fi făcut rău chiar în garajul său, iar cineva a chemat salvarea.
DIICOT a deschis acum o anchetă penală in rem pentru trafic de droguri. În fața anchetatorilor va ajunge şi Tudor Duma, zis Maru, condamnat deja în primă instanţă în dosarul lui Vlad Pascu la 4 ani și 3 luni de închisoare. Odată cu decizia, magistraţii l-au pus în libertate sub control judiciar până la o sentinţă definitivă.
În acest timp, Tudor Duma trebuia supravegheat, spun juriștii consultați de Știrile TVR.
Gabriela Savu, avocat: Poliția ar fi trebuit să verifice inclusiv activitatea inculpatului după condamnarea în prima instanță și să verifice dacă nu cumva săvârșește alte infracțiuni în această perioadă.

Poliţia nu mai este informată în prezent de medici în cazul în care o persoană ajunge la spital sub influenţa drogurilor. De raportare se ocupă Agenţia Antidrog, însă instituţia a fost desfiinţată, acum fiind în proces de reformare.
În plus, pacientul se poate externa pe semnătură, aşa cum a fost şi cazul lui Rareş Ion care, internat cu supradoză, a plecat pe proprie răspundere de la Spitalul Floreasca din Capitală.
Bogdan Oprița, medic primar medicină de urgență: Singura obligație legală de a anunța poliția este dacă pacientul care vine cu abuz de substanțe de acestea… numai daca pacientul decedează. În rest, noi avem niște formulare de declarare a substanțelor psihoactive de abuz, niște formulare care sunt stabilite printr-un ordin al ministrului de Interne, cu obligația de raportare către Agenția Națională Antidrog. Mai departe, ce fac dânșii de-acolo, nu știu să vă spun.
Specialiştii antidrog atrag atenţia că amânarea înfiinţării centrelor de dezintoxicare va duce la cazuri tot mai multe de acest gen.
Cătălin Țone, expert antidrog: Acesta trebuia să fie ajutat, să fie evaluat și în același timp și internat, din păcate neexistând aceste centre la stat. Și acest caz să fie o lecție pentru autorități și să se grăbească construirea celor 8 centre pentru tratament post cură.
În ultimele luni de viață, Rareş Ion a fost de mai multe ori internat în spital și a avut episoade de criză, potrivit filmărilor postate chiar de el pe rețelele sociale. În unele chiar își acuză părinții că vor să-l interneze cu forța.
“Au fost solicitaţi poliţiştii din cadrul Serviciului Omoruri, care au preluat cercetările la faţa locului, iar în urma examinării medico-legale nu au fost constatate urme de violenţă. Trupul neînsufleţit a fost transportat la INML, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor ce au determinat decesul”, informează un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).
Surse judiciare au precizat pentru TVR INFO că dosarul este posibil să fie preluat de DIICOT, pentru a cerceta cum a procurat tânărul drogurile.